42-ejų austras po sezono pakeis iki šiol komandai vadovaujantį Ty Harrelsoną, kuris kelsis į Ulmo „Ratiopharm“ klubą.

„Vechta“ šiuo metu Vokietijoje užima 5-ą vietą (17 pergalių/ 9 pralaimėjimai).

M. Schilleris Kaune dirbo nuo 2020-ųjų sezono starto, tačiau austras 2021 m. spalį buvo atleistas iš vyr. trenerio pareigų.

2022 m. M. Schilleris vadovavo Ispanijoje Saragosos „Casademont“ komandai, tačiau darbo neteko po slogaus pirmenybių starto.

Vokietijoje austrui – pažįstama aplinka: čia jis 2015-2017 metais darbavosi Liudvigsburgo „Riesen“ klube ir užėmė trenerio asistento pareigas, 2015-2019 metais asistentu dirbo Vokietijos rinktinėje.

Primename, Krepšinio arbitražo teismas (BAT) priteisė buvusiam žaliai-baltų treneriui Martinui Schilleriui apvalią sumą.

„Žalgiris“ specialistui iš Austrijos, su kuriuo nepavyko išsiskirti gražiuoju, turėjo pervesti visą atlyginimą už jo antrąjį, 2021–2022-ųjų, sezoną, kurio pradžioje jis buvo atleistas.

Iš viso M. Schilleris prisiteisė 193,5 tūkstančio eurų, taip pat padengtos 20,5 tūkst. eurų atsiėjusios teisinės išlaidos.

Atskleista, kad stratego atlyginimas pirmaisiais metais siekė 224 tūkst. eurų, o antraisiais – 255,8 tūkst. eurų.

Primename, kad austras nepriėmė Kauno klubo siūlytos kompensacijos ir kreipėsi į Krepšinio arbitražo teismą, reikalaudamas priteisti visą pagal sutartį priklausiusį atlyginimą. „Žalgiris“ M. Schilleriui buvo pirmasis profesionalus klubas Europoje, kuriam jis vadovavo.

Į Kauną 2020-ųjų vasarą atvykęs Šarūno Jasikevičiaus įpėdinis prieš tai tris sezonus treniravo NBA G lygoje rungtyniaujantį Solt Leik Sičio „Stars“ (JAV), o iki tol ėjo asistento pareigas Vokietijos ekipose, taip pat ir nacionalinėje šios šalies rinktinėje.

Nors pirmaisiais metais jis padėjo „Žalgiriui“ apginti šalies čempiono bei Karaliaus Mindaugo taurės savininko titulus ir pasiekė lygų pergalių bei pralaimėjimų balansą Eurolygoje (17-17), nuvilianti naujo sezono pradžia virto ankstyvu atleidimo lapeliu, įteiktu jau po poros turų.

Atleidus M. Schillerį komandos derinių lentą į savo rankas perėmė taip pat šlovingų laikų į laikinąją sostinę negrąžinęs Jure Zdovcas, o po jo kuopti žalgiriečių kiemą atėjo Kazys Maksvytis.

Jį sausį pakeitė Andrea Trinchieri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)