Pirmieji savo ketvirtfinalius iki trijų pergalių pradės „Monaco“ ir Tel Avivo „Maccabi“ bei Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“ klubai, o trečiadienį estafetę iš jų perims „Barcelona“ ir Kauno „Žalgiris“ bei Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Fenerbahče“.

Keturios serijas laimėjusios komandos prasibraus į Finalo ketvertą, kurį gegužės viduryje priims laikinoji Lietuvos sostinė.

Jau aišku, kad ant per finalines kovas Nemuno saloje stūksančios arenos parketo tikrai išvysime ir lietuvių. O kas konkrečiai pasirodys – Donatas Motiejūnas iš Monako, „Barcos“ desantas su Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje ar žalgiriečiai – ir kiek tiksliai mūsiškių bus, sužinosime per artimiausias dvi savaites.

Atkakliausios serijos tikimasi dvikovoje tarp ketvirtą ir penktą vietas užėmusių komandų – „Monaco“ ir „Maccabi“, o ryškiausiais ketvirtfinalio etapo favoritais laikomi būtent katalonai, istoriškai turintys ryškų tarpusavio pranašumą prieš kauniečius (26-7).

Tiesa, bent jau šiame reguliariajame sezone buvo pasidalinta po pergalę savo tvirtovėse – 73:72 ir 93:74.

Apskritai tiek „Žalgiris“, tiek ir „Barcelona“ šiemet kur kas sėkmingiau žaidžia prie savų sienų: abu kolektyvai laimėjo po 13 iš 17 namų rungtynių ir pagal šį rodiklį nusileido tik dviem kitiems turnyro dalyviams – „Maccabi“ (15-2) ir OLY (14-3).

Statistiškai Eurolygos ketvirtfinalio serijose trimis iš keturių (t. y. 75 procentais) atvejų komandos, turinčios savo aikštės persvarą, galiausiai atsiduria Finalo ketverte. Taip nutiko ir pernai, kai tikimybių teorija buvo nepalanki tik Milano „Olimpiai“.

„Žalgirio“ vyrams tai bus trečia atkrintamųjų patirtis šiuolaikinėje Eurolygoje. Visus kartus ketvirtfinalyje jie startavo iš autsaiderių pozicijos: 2018 m. žaliai-balti 3:1 pranoko „Olympiakos“, o 2019-aisiais 1:3 nusileido „Fenerbahčei“.

„Aš tikrai tikiu, kad rezultatas nebus sausas. Ir kaip visada, norisi tikėti, kad galima eiti ir toliau. Paskutinės rungtynės namuose su „Olympiakos“ parodė, kad galime kovoti ir su grandais kaip lygūs su lygiais, nes pralaimėjome tik paskutiniu metimu (72:74).

Gal šansai yra nėra 50 procentų prieš 50, bet kokie 40 prieš 60 proc. gali būti. Čia, pas mus, „Barcai“ bus pragaras. Ir Š. Jasikevičius tikrai žino, kas čia jo auklėtinių laukia. „Žalgiris“ sezono pabaigoje labai pasitempė ir žaidžia žymiai geriau nei pradžioje, todėl tikiu, kad bus duota rimta kova ir žalgiriečiai nebus nušluoti 20 taškų skirtumais“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ vylėsi penkis sezonus Eurolygoje, iš kurių tris – atstovaudamas „Žalgiriui“, praleidęs Simonas Serapinas.

Tam, kad su katalonais galima kautis, pritarė ir komentatorius Vaidas Čeponis, pastebėjęs, jog abi komandos pirmiausia akcentuoja gynybą.

„Barca“ irgi turi silpnybių. Jiems trūksta fiziškai stipraus centro ir „Žalgiris“ galėtų puolime efektyviai Lauryną Birutį panaudoti. „Barcos“ aukštaūgiai privengia kontakto ir aš galvoju, kad Rolandas Šmitas pranoksta Nikolą Miročių fizine jėga. Aišku, Niko yra aukštesnio meistriškumo žaidėjas, bet jis labai nemėgsta kieto kontakto ir šiurkštesnio žaidimo.

„Barcelona“ taip pat nepropaguoja labai greito žaidimo ir dažniausiai ilgai būna su kamuoliu, iki tikro metimo. Tas „Žalgiriui“ irgi nėra blogai. Katalonijos komandoje yra veteranų, plius dabar susižeidė Janas Vesely, Cory Higginsas ir Alexas Abrinesas. Galbūt kažkas iš jų nežais.

„Žalgirio“ milžiniškas nuostolis yra Isaiah Tayloro trauma. Dar nežinome, ar jis galės padėti. Taigi būtų sensacija, jei serijoje įveiktume „Barcos“ barjerą. Tų šansų būtų kur kas daugiau, jei būtų sveikas Keenanas Evansas. „Barca“ vis tiek sudėtimi yra stipresnė komanda.

Gali būti net ir 0:3, bet jei kiekvienose rungtynėse bus atiduodama visa širdis ir vyks atkakli kova, vos ne taškas į tašką, tai būtų galima vertinti kaip teigiamą rezultatą. Nekalbant jau apie tai, kad vien patekimas į aštuntuką yra nuostabus „Žalgirio“ laimėjimas“, – pabrėžė V. Čeponis.

2004-aisiais per plauką nuo Finalo ketverto likęs „Žalgirio“ snaiperis S. Serapinas išskyrė kelias priežastis, kodėl šiais metais Kauno pasididžiavimas vėl šturmuoja tokias aukštumas.

„Matyti, kad komanda labai gerai susiklijavusi, labai draugiška ir kurioje vienas už kitą kovojama. Tai – ir Kazio Maksvyčio nuopelnas. Kad ir kur jis nueina, komanda būna kaip viena šeima.

Kitas dalykas – žiūrovai. Visą sezoną išperkami visi bilietai. Prie tokių garsių fanų, kurie ateina ne popkornų pavalgyti, o išrėkti savo gerkles, tas palaikymas labai jaučiasi. Ir netgi išvykose taip pat. Tai duoda žaidėjams papildomą impulsą ir motyvaciją“, – kalbėjo NKL klubą iš Šilutės treniruojantis specialistas.


Primename, kad intriguojanti serija iki trijų pergalių startuos jau trečiadienį, balandžio 26-ąją, „Palau Blaugrana“ arenoje. Antrasis susitikimas balandžio 28 d. taip pat vyks Katalonijos sostinėje, o trečiasis gegužės 3 d. – Nemuno saloje.

Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos Kaune bus žaidžiamos gegužės 5 d., o penktosios gegužės 9 d. vėl vyktų Barselonoje.

Eurolygos finalo ketvertas Kaune numatytas gegužės 19-21 dienomis.

Eurolygos atkrintamųjų tvarkaraštis, "Žalgiris" - "Barcelona"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)