Dabar Bolonijos „Virtus“ atstovaujantis 32-ejų italas sezono pradžioje išgirdo liūdną žinią – jam buvo diagnozuotas sėklidžių vėžys. Dėl šios priežasties krepšininkas nežaidė apie du mėnesius, jam teko iškęsti chemoterapijos kursą.

„Po tokios patirties imi viską labiau vertinti. Atsikeli ryte, suvalgai pusryčius ir pasakai: keliauju į treniruotę, man pasisekė“, – bendraudamas su Italijos žiniasklaida sakė A. Polonara.

Italas atskleidė, kad apie diagnozę sužinojo iš Italijos antidopingo agentūros.

„Jie man atsiuntė laišką. Vos negavau širdies smūgio. Atlikau daugybę dopingų mėginių per savo karjerą ir niekada nebuvau gavęs laiško. Jį gauni, kai tik tavo testas būna teigiamas. Perskaitęs, ką rado mano organizme, ėmiau naršyti internete. Žinojau, kad nevartojau jokių preparatų ir esu švarus. Tada sunerimau, nes supratau, kad jeigu esu švarus, mano kūne jie vis tiek kažką rado“, – prisiminė jis.

Netrukus diagnozę jam patvirtino komandos gydytojas, kuris netrukus ir nuramino: „Nesijaudink, tu galėsi toliau žaisti krepšinį. Tavo gyvybei pavojus negresia.“

Po šių naujienų A. Polonara nieko nesakė komandai ir sužaidė rungtynes Italijos pirmenybes, po kurių informaciją paviešino „Virtus“ treneris Luca Banchi.

„Jie buvo priblokšti“, – draugų reakciją prisiminė krepšininkas.

Spalį A. Polonarai buvo atlikta operacija, o iki lapkričio 20 d. taikyta chemoterapija. Puolėjas prisiminė, kaip dukra maldavo nevykti į ligoninę.

„Po treniruotės nusimaudžiau duše ir pastebėjau, kad visi plaukai pradėjo kristi. Dabar man tai jau nerūpi. Svarbiausia, kad jaučiuosi gerai. Tai lyg antros karjeros pradžia“, – teigė A. Polonara.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją