Visas rungtynes pirmavęs „Lietuvos rytas“ ketvirtadienį išvykoje 65:66 nusileido „Bešiktaš“ ekipai, nors J. Blūmas paskutinėmis sekundėmis turėjo idealią progą išplėšti pergalę saviškiams.

„Bešiktaš“ įžaidėjas Curtisas Jerrellsas leido latviui įsiveržti į baudos aikštelę, kur jo nepasitiko ir turkų priekinės linijos žaidėjai. Tačiau aukštai pašokęs ir niekieno netrukdomas J. Blūmas kaire ranka kamuolį link krepšio paleido netiksliai.

„Janis gali mesti ir dešine, ir kaire. Situacija buvo paprasta. Paskutinėmis sekundėmis iš po krepšio jis turėjo įmesti. Nežinau, kodėl nepavyko. Gal prasiverždamas išnaudojo visą energiją, gal tikėjosi, kad ant jo šoks varžovų aukštaūgis. Bet vien šio epizodo akcentuoti nereikėtų“, – latvio nesėkmę komentavo A. Šležas.

Tiesa, pergalė Turkijoje nebūtų atvėrusi „Lietuvos rytui“ kelio į TOP-16 etapą, kadangi vilniečiams palankiu rezultatu nesibaigė ir dvikova Vokietijoje, kur Bambergo „Brose Baskets“ ekipa po pratęsimo 92:90 pranoko Belgrado „Partizan“ (Serbija) krepšininkus ir užėmė ketvirtą vietą D grupėje.

Vis dėlto iš rankų paleistas paguodos taškas puikiai iliustruoja nusivylimų kupiną „Lietuvos ryto“ sezoną Eurolygoje.

1999-2008 metais sostinės klube rungtyniavęs A. Šležas prisipažino pats nežinantis, kaip paaiškinti vilniečių vargus, bet krepšininkų prie kryžiaus nekalė.

„Eurolyga – pats stipriausias turnyras, norint čia žaisti reikia patirties. O „Lietuvos ryto“ legionieriai, aiškiai matyti, dar nepatyrę. Aišku, J. Blūmas – ne pirmos jaunystės žaidėjas, bet jo aš nelaikau legionieriumi, juk jis – braliukas.

Pasikalbu su komandos atstovais, žinau, jog dedama labai daug darbo, kad situacija pasitaisytų. Jie tikrai stengiasi: ir bėga, ir šoka, ir griūna. Bet kažkas vis nepavyksta... Stambule nesisekė Renaldui Seibučiui. Jis – pagrindinis žaidėjas, todėl turkai jį gerai dengė. Nesakyčiau, kad „Bešiktaš“ tose rungtynėse visiškai nežaidė. Kita vertus, kai pasižiūri į jų sudėtį, nieko labai stebuklingo ten nematai“, – svarstė 37-erių puolėjas, dabar atstovaujantis Regionų krepšinio lygoje (RKL) rungtyniaujančiai „Trakų“ ekipai.

Net jei „Lietuvos rytui“ būtų pavykę paskutinę akimirką prasibrauti tarp 16-os pajėgiausių Eurolygos klubų, A. Šležas neslėpė neabejojantis, jog antrame etape šiai komandai iš esmės nebūtų ką veikti.

„Jau grupės varžybos parodė, kad „Lietuvos rytui“ sunku kautis su aukštesnio kalibro varžovais, o TOP-16 etape jie bus dar stipresni. Nepaisant to, krepšininkams tos rungtynės tikrai nebūtų kančia, jie nori žaisti su kuo stipresniais oponentais, tobulėti. Tik tiek, kad tokie pralaimėjimai labai skaudūs, žlugdo psichologiškai. Ką darysi, tokie jau metai... Gal kiti bus geresni“, – optimizmą stengėsi demonstruoti buvęs vilniečių kapitonas.

Tai buvo penktas „Lietuvos ryto“ sezonas Eurolygoje ir antras, užsibaigęs jau po grupių varžybų. 2009-2010 metų sezone Rimo Kurtinaičio treniruojami vilniečiai taip pat nepateko į TOP-16 etapą, bet pelnė dvigubai daugiau pergalių nei šiemet – keturias.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)