Trečiadienį žalgiriečiai pakels sparnus į Monaką, kur jau ketvirtadienį susitiks su Donato Motiejūno atstovaujama ekipa. Prieš šį susitikimą „Žalgiris“ pirmadienį spėjo sužaisti ir „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes išvykoje su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“.

Prieš laukiantį išbandymą Monake mintimis su „Žalgiris TV“ dalijosi puolėjas Arnas Butkevičius.

„Rungtynės Panevėžyje buvo pakankamai banguotos, galėjome kažkiek ramiau jas išspręsti, bet neišlaikydavome susikurtos persvaros. Viskas gerai, kad iškovojome pergalę, bet žaidimo kokybė turbūt nebuvo labai džiuginanti. Šiandien vieni turime atstatomąją treniruotę, kiti – šiek tiek rimtesnę. Pagal minučių skaičių treneriai paderins ir žaidėjų krūvius“, – aiškino žaidėjas.

A.Butkevičius per pastarąsias dvejas Eurolygos rungtynes buvo vienas ryškesnių komandos krepšininkų ir vidutiniškai rinko po 11,5 taško, 4,5 kamuolio ir 12,5 naudingumo balo. „Žalgirio“ puolėjas pasakojo apie tai, kas lėmė tokią gerą atkarpą sezone.

„Treneris spaudžia mane imtis daugiau iniciatyvos. Ypač pastaruoju metu. Aš irgi buvau nusivylęs savo žaidimu toje prastesnėje atkarpoje. Dabar tikrai jaučiuosi geriau – tiek fiziškai, tiek emociškai. Stengiuosi atnešti kuo daugiau naudos komandai. Vis tiek pas mane viskas prasideda nuo gynybos ir džiugu, kad tai kažkiek persineša ir į puolimą“, – tikino A.Butkevičius.

Monake „Žalgiris“ bandys iškovoti pergalę, kuri dar išlaikytų gyvas komandos viltis patekti į įkrintamųjų etapą. Savo ruožtu „AS Monaco“ pergalė leistų įsitvirtinti atkrintamųjų zonoje, kuri garantuoja namų aikštės pranašumą. Šuo metu būsimi žalgiriečių varžovai turnyro lentelėje dalijasi 2–4 vietas.

A.Butkevičius tvirtino, kad „Žalgiris“ privalės būti agresyvesnė komanda.

„Turbūt labai paprasta – žinome, kad jau kurį laiką esame prispausti prie sienos. Neturime, kur trauktis. Mums kito kelio ir nėra – jeigu nerandame tos savo energijos, nerandame ir savo žaidimo dažniausiai. Pirmas mūsų darbas – pradėti rungtynes agresyviai ir nustatyti tokį toną rungtynėse, kokį mes norime matyti susitikime. Kontroliuoti varžovą su savo agresyvumu, energija, neleisti jiems įgauti nieko lengvo. Ypač tai mėgsta „AS Monaco“, žaidžianti greitą ir laisvą žaidimą. Labai svarbu bus tas aspektas, kaip mums pavyks juos kontroliuoti“, – situaciją aiškino žalgirietis.

Kauno „Žalgirio“ ir „AS Monaco“ rungtynės prasidės ketvirtadienį 20.00 val. Lietuvos laiku.