Baskų krašte „Žalgiris“ pergalę šventė jau senokai – 2019-2020 m. sezone. Vėliau svečių arenoje sekė skaudūs pralaimėjimai – 68:81, 79:96 ir praėjusį sezoną 73:93.

„Jie ieško savo žaidimo, kažkiek pasikeitė, bet dalis išliko, liko ir treneris. Namie jie žaidžia gerai, čia „Žalgiriui“ visada žaisti gana sunkiai sekasi, tad tikimės šią tendenciją pakeisti“, – vylėsi K. Maksvytis.

Antradienį „Žalgiris“ Madride nusileido „Real“ ekipai, prieš kurią vertėsi be apsirgusio Arno Butkevičiaus.

„Arnas po truputį sveiksta ir tikimės, kad jis jau prisijungs prie mūsų“, – sakė treneris.

Puolėjas bus vienas žaidėjų, kuris bandys stabdyti „Baskonia“ taškų mašiną Markusą Howardą. Tiesa, sezono pradžioje amerikietis kaip reikiant stringa – kol kas fiksuoja vos 6,3 taško ir vieno naudingumo balo vidurkius, tritaškius realizuodamas 10 proc. tikslumu.

„Negalima jo nuvertinti ir žiūrėti į rungtynes prieš tai. Kai jis užsikuria, komanda pasikeičia, ji lengviau renka taškus, priduoda lengvumo. Jam skirsime nemažai dėmesio. Arnas – vienas iš variantų jį dengti, bet reikės ir didelių pagalbos, komandinių pastangų. Geriau kiti pelno taškus, o ne Howardas“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Priešingai nei M. Howardas, puikią sezono pradžią išgyvena lietuvis Tadas Sedekerskis, pelnantis po 9,7 taško ir atkovojantis 10,3 kamuolio. Pagal pastarąjį rodiklį jis neturi lygių visoje Eurolygoje, o pagal renkamus naudingumo balus (17,3) – „Baskonia“ ekipoje.

„Smagu. Jis turi tam visus duomenis, turi gerą kūną, mėgsta dirbti gynyboje, mėgsta puolime atkovoti kamuolius. Išnaudoja savo fizines savybes“, – auklėtinio Lietuvos rinktinėje žaidimu džiaugėsi K. Maksvytis.

Puikiai atrodo ir kitas baskų aukštaūgis Chima Moneke – 12 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 17 naudingumo balų.

„Jis labiau energijos žaidėjas, kuris kovoja dėl kiekvieno kamuolio, yra gerame ritme. Prideda energijos, fiziškumo. Būtinai reikės atkreipti dėmesį, ypatingai į kovą dėl kamuolių, jo įkirtimus ir greitą puolimą“, – dar vieną varžovą apžvelgė „Žalgirio“ treneris.

„Žalgirio“ ir „Baskonia“ mačo pradžia – 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją