Antrą pagal prestižą Senojo žemyno turnyrą Vilniaus „Lietuvos rytas“ pradės C grupėje, kurioje kovos su varžovais iš Rusijos, Vokietijos, Ispanijos, Prancūzijos ir Serbijos. Vilniečių varžovais bus Krasnodaro „Lokomotiv“, Berlyno ALBA, Bilbao „Retabet Basket“ , Limožo CSP ir Belgrado „Partizan“ klubai.

Su Bilbao ir Berlyno komandomis vilniečiai kovojo ir praėjusiame sezone.

„Mūsų grupėje žais garsios komandos ir didelės organizacijos, kaip Limožo CSP ar Belgrado „Partizan“. Prie tokių ekipų galima priskirti ir „Lietuvos rytą“. Turėsime kovoti. Praeityje esame du kartus laimėję Europos taurę ir jaučiame didelę atsakomybę savo fanų akivaizdoje", - sakė „Lietuvos ryto“ direktorius Darius Gudelis.

„Lietkabelis“ turnyrą pradės B grupėje, kur kovos su varžovais iš Turkijos, Vokietijos, Izraelio, Italijos ir Juodkalnijos. Panevėžiečių varžovais bus Stambulo „Galatasaray“, Miuncheno „Bayern“, Jeruzalės „Hapoel“, Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ir Podgoricos „Budočnost“ klubai.

Su Miuncheno komanda „Lietkabelis“ kovojo ir praėjusiame sezone, kuriame „Bayern“ nužygiavo iki ketvirtfinalio. „Hapoel“ 2016-2017 m. sezone žaidė Europos taurės pusfinalyje, o „Galatasaray“ apskritai rungtyniavo Eurolygoje.

Turnyro grupės

A grupė

Kazanės „Uniks“ (Rusija), Stambulo „Daruššafaka“ (Turkija), Zagrebo „Cedevita“ (Kroatija), Turino „Fiat“ (Italija), Andoros „Morabanc“ (Andora/Ispanija), Paryžiaus „Levallois Metropolitans“;

B grupė

Stambulo „Galatasaray“ (Turkija), Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis), Emilijos Redžo „Grissin Bon“ (Italija), Panevėžio „Liektabelis“ (Lietuva), Podgoricos „Budočnost“ (Juodkalnija);

C grupė

Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija), Berlyno ALBA (Vokietija), Vilniaus „Lietuvos rytas“ (Lietuva), Bilbao „Retabet Basket“ (Ispanija), Limožo CSP (Prancūzija), Belgrado „Partizan“ (Serbija);

D grupė

Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“ (Ispanija), Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija), Bursos „Tofaš“ (Turkija), Trento „Dolomiti Energia“ (Italija), Ulmo „Ratiopharm“ (Vokietija), Vilerbano ASVEL (Prancūzija).

Turnyro kalendorius bus paskelbtas ateinančią savaitę.

Į TOP-16 etapą pateks po keturias geriausias kiekvienos grupės ekipas, kurios vėl bus suskirstytos į keturias grupes.

Į ketvirtfinalį, kuriame bus kovojama iki dviejų pergalių, pateks po dvi komandas iš grupės. Pusfinalyje ir finale klubai taip pat rungsis iki dviejų pergalių.

Praėjusiame sezone tiek „Lietuvos rytas“, tiek „Lietkabelis“ pateko į TOP-16 etapą, tačiau į atkrintamąsias varžybas neprasimušė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)