Sėkmingiau penktadienio Eurolygos rungtynės išvykoje susiklostė po pertraukos pasitempusiam Jockui Landale'ui, kuris per 26 minutes pelnė 10 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir surinko 6 naudingumo balus, tačiau 2 kartus suklydo, o „iš žaidimo“ pataikė 2 dvitaškius iš 5 bei 1 tritaškį iš 3.

J. Landale'as pradėjo rungtynes starto penkete kartu su kitu naujoku Nigelu Hayesu (5 taškai, 1/5 metimai „iš žaidimo“, 5 atkovoti kamuoliai, 6 n.b. per 25 min.), tačiau jų tandemui esant aikštėje „Žalgiris“ atsiliko 16 taškų skirtumu (4:20).

„Turėjome gerų akimirkų, bet kas iš to, jeigu pralaimime. Turime laimėti, dėl to žaidžiame. Mes mokomės, bandome susižaisti. Turime tobulinti savo žaidimą, ištaisyti kai kuriuos dalykus. Už nesėkmingą rungtynių pradžią atsakingi esame mes, vyrukai, kurie pradėjo susitikimą. Negalime išbėgę į aikštelę subyrėti“, – sakė J. Landale'as.

„Turime pradėti stipriai, juk į startinį penketą patenkame ne be priežasties. Jei nebūtume leidę varžovams įgyti to 16 taškų pranašumo, vėliau būtume tik pirmavę. Visi turime daryti savo darbą. Dabar reikia tik pagirti vyrukus, kurie pakilo nuo suolo ir sugrąžino intrigą“, – pridūrė legionierius iš Australijos.

Nuo suolo kilo Z. LeDay, tačiau jis nebuvo žmogus, leidęs „Žalgiriui“ atsitiesti – vos išbėgęs ant parketo jis prametė keturis dvitaškius per kiek daugiau nei minutę. 25-erių amerikiečio sąskaitoje per 17 minučių – 5 taškai, 3 atkovoti kamuoliai, 4 pražangos, 1 dvitaškis iš 6, 0 iš 1 tritaškių bei tik 1 naudingumo balas.


„Pradėjome lėtai, „Armani“ diktavo savo sąlygas, o mes reagavome neteisingai. Panaikinome deficitą, nes tris kėlinius žaidėme kietai. Vis dėlto varžovai mačo gale padarė kelis dalykus ir pasiėmė pergalę. Man nepatinka, kad pralaimėjome. Nemėgstu pralaimėti. Reikia toliau sunkiai dirbti, klausyti trenerio, tikėti savo komanda ir tobulėti“, – sakė Z. LeDay.

Australui ir amerikiečiui pavyzdį turėjo parodyti lietuviškas aukštaūgių tandemas – Paulius Jankūnas ir Martinas Gebenas. Atitinkamai 5 ir 7 minutes žaidę puolėjai aikštėje neužtruko, tačiau spėjo parodyti, kad varžovų priekinės linijos žaidėjus reikia atakuoti agresyviai, o ne mėtant tolimus metimus.

Šarūnas Jasikevičius po mačo apgailestavo dėl to, jog naujokai savo pranašumus prieš varžovus suvokė ne iškart: „Starto penketo idėja buvo nebloga, bet ji absoliučiai nepasiteisino. Kai kurie nesuprato, kokį pranašumą turi prieš savo varžovus. Kiti irgi nelabai suprato, nors Jankūnas su Gebenu visai suprato. Tu gali aiškinti, Europos krepšinyje yra laiko pasiruošti, bet viską reikia praeiti.“

Lietuvos krepšinio lygoje dėl jėgos pranašumo žibantis, tačiau to paties Eurolygoje pademonstruoti kol kas nesugebantis Z. LeDay pripažino, jog sudėtingose Š. Jasikevičiaus žaidimo schemose jis dar pasiklysta: „Perprasti sistemą nėra lengva. Tai kitoks krepšinis, nei tas, prie kurio buvau pripratęs. Vis dėlto esu profesionalas, todėl norėdamas tobulėti turiu prisitaikyti ir sunkiai dirbti.“

Tuo metu J. Landale'as kalbėjo visiškai priešingai – 23-ejų atletas apie sistemos sudėtingumą kalbėti nenorėjo, o dėl nesėkmių kaltino tik save ir savo nusiteikimą. Antroje mačo pusėje didelę energiją demonstravęs, tačiau taiklumo stokojęs puolėjas pliekė save tiek dėl gynybos, tiek dėl puolimo.

„Šiandien aš miegojau gynyboje ir vargau bandydamas įsivažiuoti – tai buvo pati didžiausia problema. Miegoti gynyboje yra nepriimtina. Trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose visi gynyboje pasitempėme, taip pat ir aš. Nuo gynybos viskas ir prasideda: jei žaidžiame kietai gynyboje, galime bėgti į greitą puolimą ir pelnyti lengvus taškus. Po pertraukos mums tai sekėsi neblogai, tačiau tai būtina daryti nuo pradžių.

Prisitaikyti čia nėra sudėtinga. Kasdien sunkiai dirbame treniruotėse, turime daug repeticijų, todėl perprasti sistemą tikrai galima. Yra ir kitas dalykas, aš nuolat susimaunu puolime, o to daryti negalima. Turiu toliau mokytis ir augti. Žinau savo vaidmenį. Visi mes žinome savo vaidmenis. Ateityje viskas turėtų būti gerai.

Šįkart pramečiau daug metimų, bet tam priežasties nėra. Tai yra krepšinis. Kartais pataikai, kartais ne. Nesijaudinu. Taip, pramečiau metimų, net ir būdamas laisvas, bet ateityje taiklumas pasitaisys, dirbu ties tuo treniruotėse“, – atviravo J. Landale'as, pabrėžęs, jog dvi nesėkmės Eurolygos sezono starte žalgiriečių pasitikėjimo savo jėgomis tikrai nenumuš.

„Mes turime trumpalaikę atmintį. Man nerūpi, ką sako kiti. Tiesiog toliau stengsimės žaisti kietai. Kitą savaitę susitiksime su Madrido „Real“ ir stengsimės laimėti. Manau, jog galime nugalėti bet ką. Suprantame tai.

Esame jauna ir mažiau patyrusi komanda, bet galime žaisti su didele jėga, greičiu ir atsidavimu. Esame šauni vyrukų grupė, kuri gali laimėti viską. Tiesa, tai yra tik žodžiai. Reikia nustoti kalbėti, reikia paimti ir padaryti“, – pokalbį užbaigė J. Landale'as.

„Žalgiris“ su „Real“ namuose susitiks ketvirtadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)