„Per metus nuo NBA naujokų biržos J. Valančiūnas labai patobulėjo.

Vertingos patirties lietuviui suteikė rungtyniavimas Londono olimpinėse žaidynėse bei Europos lygose. Lietuvis greitai adaptuojasi naujoje komandoje ir jau spėjo gauti pravardę iš „Raptors“ fanų ir komandos draugų“, - sakė bukmekeris Anthony Cousinsas.

Socialiniame tinkle „Twitter“ Toronto „Raptors“ gerbėjai siūlė įvairiausias pravardes lietuviui, iš kurių J. Valančiūnui labiausiai patiko jo vardo ir pavardės pirmųjų raidžių trumpinys „JV“. Komandos draugai savo balsą atidavė už pravardę „Frančizė“.

J. Valančiūnas yra aukščiausią šaukimą gavęs lietuvis ir krepšinio ekspertų vertinamas kaip vienas talentingiausių aukštaūgių pasaulyje. Lietuvis „Raptors“ vadovus sužavėjo savo greičiu ir atletiškumu. Šių savybių derinys yra retas tarp aukštaūgių krepšininkų, todėl „Raptors“ treneriai, gavę galimybę pakviesti lietuvį, nesuabejojo. „Raptors“ trenerių štabas taip pat teigiamai įvertino krepšininko gebėjimus greitai prisitaikyti prie įvairiausio lygio komandų.

Toronto klubo treneris Dwane'as Casey yra pasiryžęs nukreipti J. Valančiūną tinkamu keliu. Trenerio nuomone, lietuvis turi visus reikiamus krepšininko duomenis ir dideliu privalumu įvardino J. Valančiūno simpatiją kontaktiniam krepšiniu. Specialistai taip pat pažymėjo, kad lietuvis gali gerai atsiskleisti kaip „centras“, nes yra greitas ir turi ilgas rankas po krepšiu.

Spalio 8-ą dieną lietuvis turėjo debiutuoti su „Raptors“ marškinėliais, tačiau dar neatsigavo po patirtos nedidelės traumos. Treniruočių metu J. Valančiūnas pasitempė blauzdą ir gali pasirodyti trečiadienio rungtynėse su Detroito „Pistons“.

Lažybininkai mano, kad geriausių metų NBA naujoku turėtų tapti pirmu šaukimu NBA naujokų biržoje pakviestas Anthony Davisas, dideles galimybes taip pat turi Damianas Lillardas ir Harrisonas Barnesas. Tikimybę, kad J. Valančiūnas taps NBA metų naujoku bukmekeriai vertina 7 procentais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)