Primename, kad Normundas ir Nauris Maciai bylinėjosi su „Žalgirio“ arenos valdytojais dėl teisės gyvai stebėti krepšinio rungtynes Nemuno saloje, kuri iš jų buvo atimta prieš dešimt metų po Eurolygos rungtynių užsipuolus Madrido „Real“ žvaigždę iš Ispanijos Rudy Fernandezą.

Dvyniai šių metų vasarį pateikė ieškinį Kauno apylinkės teismui, kuriuo prašė įpareigoti bendrovę „Kauno arena“ įleisti juos į didžiausią šalyje areną.

Pastarosios durys visiems laikams Maciams užsivėrė po daug atgarsių susilaukusio incidento, kai vienas iš Lietuvos krepšiniui dedikuotomis tatuiruotėmis pagarsėjusių brolių – Nauris – prie arenos išėjimo trenkė R. Fernandezui į veidą.

„Atsakovės vykdoma pagrindinė veikla – viešųjų paslaugų teikimas. Atsisakymas įleisti į arenos patalpas negali būti grindžiamas sankcijos taikymu ieškovams. Teismas nustatė, kad nebuvo atliekamas joks patikrinimas užtikrinant arenos saugumą ir ne arenos saugumo užtikrinimas buvo pagrindinis neįleidimo tikslas šiuo atveju. Paprasčiausiai buvo priimtas ilgalaikis sprendimas neleisti patekti į visus arenos valdomus pastatus. Atsisakė suteikti paslaugą asmenims, kurie už ją sumokėjo.

Atsisakymas įleisti ieškovus į areną vertinamas kaip nepagrįstas. Teismas taip pat vertino pasikeitusią riziką. Buvo konstatuota sumažėjusi nepageidaujamų veiksmų arenoje rizika iš ieškovų pusės. Byloje buvo nustatyta, kad per paskutinius devynerius metus jie nevartoja alkoholio, nepadarytas nė vienas teisės pažeidimas. Visur kitur jie yra laukiami, pageidaujami ir priimami“, – sprendimą komentavo teisėjas Vaidotas Granickas.

Jis pridūrė, kad brolių atžvilgiu buvo pažeisti keli Civilinio kodekso straipsniai, taip pat koncesijos sutartis, kurios pagrindu yra valdoma arena.

Tiesa, broliai vis dar negalės pamatyti Eurolygos rungtynių. Po minėto skandalo pati Eurolyga uždraudė broliams iki gyvos galvos lankytis turnyro rungtynėse visame žemyne.

„Šis sprendimas nereiškia, kad jie turi teisę lankytis Eurolygos rungtynėse“, – patvirtino V. Granickas.

Patys broliai po sprendimo lengviau atsiduso ir žadėjo, kad pavasarį susitiks su R. Fernandezu, teigė, kad šis ir pats neprieštarauja tam.

„Pergalė, – sprendimu džiaugėsi broliai. – Norėjome nueiti į koncertus, vieną gražiausių arenų pasaulyje. Eurolyga yra privati organizacija, bandėme su ja susisiekti. Pakalbėsime su R. Fernandezu balandžio mėnesį, jis nori susitikti su mumis, išgerti alaus, bet mes negeriame, tai kavos išgersime ir pakalbėsime apie tą situaciją.“

„Manęs galite neleisti, bet brolis nekaltas žmogus. Čia ne Rusija ir Turkija, kad gali mums kažką uždrausti“, – sakė Nauris Macius, sudavęs smūgį R. Fernandezui.

Vis tik tokio pasiūlymo Normundas atsisakė ir tikisi rasti kompromisą su Pauliumi Motiejūnu, kuris anksčiau valdė „Žalgirio“ klubą, o dabar vadovauja Eurolygai.

„Aš be brolio neisiu, mes kartu laimėsime ir kartu eisime žiūrėti savo mylimiausią ir geriausią komandą „Žalgirį“. P. Motiejūnui galime pasakyti, kad nepasiduosime. Su pykčiu nieko nebus, mes tau nieko blogo nepadarėme“, – po posėdžio kalbėjo broliai.

Papildyta 19.40 val.

Į teismo sprendimą sureagavo „Žalgirio“ arena, išplatinusi savo pareiškimą:

„Sprendimas yra nagrinėjamas. Sprendimas yra gana didelės apimties, jį šiuo metu nagrinėjame, todėl per anksti ką nors konkretaus atsakyti, kokių veiksmų bus imamasi toliau. Ką galime pažymėti, kad tai nėra absoliutus ieškovų ieškinio tenkinimas. Šiuo sprendimu ieškinys nebuvo patenkintas visa apimtimi. Jame žymima, kad „šiuo sprendimu nėra keičiami jokie „Žalgirio“ arenos lankytojų elgesio taisyklių punktai ar ribojama jos pareiga atsisakyti įleisti į Arenos patalpas asmenis, kuriuos renginių (varžybų) organizatoriai paskelbė nepageidaujamais.“

Po incidento Eurolygos rungtynėse 2013 m. Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubui buvo skirta 25000 eurų bauda. Ją sumokėjusiam klubui per tą laiką broliai Maciai pervedė 5000 eurų (2018 m.). Nuo to laiko jokios iniciatyvos pilnai padengti baudos nebuvo, todėl klubas sunkiai gali tikėtis, kad situacija pasikeis“, – rašoma „Žalgirio“ arenos pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)