Iš pagrindų per vasarą pasikeitusio Turkijos klubo starto penkete buvo vien amerikiečiai, kurie mačo pradžioje stengėsi palaikyti aukštą žaidimo tempą. Nors po penkių Vaido Čepukaičio taškų iš eilės „Lietkabellis“ buvo priekyje 5:2, tačiau tritaškiais prapliupę šeimininkai surengė galingą spurtą ir privertė Artūrą Štalbergą prašyti minutės pertraukėlės (8:17).

Įsismaginęs DaJuanas Summersas smeigė dar du tolimus šūvius, o iš viso 6 tritaškius iš 9 pataikę „Galatasaray“ atstovai po pirmųjų dešimties žaidimo minučių privertė panevėžiečius būti besivejančių vaidmenyje – 13:25.

Antrojo ketvirčio pradžioje iniciatyvos ėmėsi „Lietkabelio“ veteranai: Darjušas Lavrinovičius sumetė du baudų metimus ir tiksliai švystelėjo iš toli, o kapitonas Gintaras Leonavičius pridėjo dar penkis taškus iš eilės, tokiu būdu kaip reikiant apkarpę deficitą (23:27). Visgi per minutės pertraukėlę „Galatasaray“ vairininkas sustygavo savo komandos žaidimą taip, kad ši gana greitai susigrąžino dviženklę persvarą. Prieš pertrauką ekipas skyrė 11 taškų – 32:43.

Po poilsio minučių Lietuvos čempionai bandė nagais kabintis į pergalę: Adas Juškevičius pasižymėjo ataka „2+1“, o Darjušas surengė tikrą šou – pataikė tris dvitaškius, pridėjo du baudų metimus ir dar smeigė tritaškį. Visa tai leido vėl kvėpuoti varžovams į nugaras (46:49).

Bet net ir Broliui atsisėdus ant suolo „Lietkabelio“ žaidimas nesustojo, o po Žanio Peinerio dvitaškio komandas jau skyrė vos vienas taškas (53:54). Visgi tuomet TJ Cline'as pataikė iš toli, o A. Juškevičius užsidirbo nesportinę pražangą, kuria pasinaudojęs „Galatasaray“ klubas vėl nutolo (53:59). Visgi prieš lemiamą ketvirtį intriga išliko gyva – 58:61.

Simas Jasaitis pataikė tolimą dvitaškį, Gary Taltonas smeigė tritaškį ir švieslentėje po labai ilgo laiko vėl degė vienodi skaičiai (63:63). Nemažai progų svarstykles persverti savo naudai turėję „Lietkabelio“ žaidėjai klydo tiek atakuodami laisvi iš toli, tiek ir iš po krepšio. Tiesa, geros panevėžiečių gynybos dėka varžovai taip pat nesugebėjo nutolti. Ir galiausiai, likus žaisti 3:14 min., dvitaškiu Panevėžio ekipą į priekį išvedė G. Taltonas, o Ž. Peinerio tritaškis persvarą padidino iki keturių taškų (72:68).

Netrukus S. Jasaitis ir Alexas Renfroe apsikeitė tolimais šūviais, G. Taltonas įmetė dvitaškį, o Vaidas Čepukaitis sėkmingai apsigynė nuo varžovų antpuolio. Likus 22,2 sek. Ž. Peineris realizavo vieną baudos metimą iš dviejų (78:71), o „Galatasaray“ jau nebesugebėjo išsigelbėti.

Ši pergalė – simboliška dovana broliams Lavrinovičiams, būtent lapkričio 1-ą dieną švenčiantiems 38-ąjį gimtadienį.

„Galatasaray“: DaJuanas Summersas 20 (6/7 trit.), Scotty Hopsonas 14 (8 atk. kam.), Richardas Hendrixas 12 (5 per. kam.), Alexas Renfroe 9 taškai.

„Lietkabelis“: Darjušas Lavrinovičius 18, Žanis Peineris 16 (26 naud. bal.), Gary Taltonas 10, Vaidas Čepukaitis (12 atk. kam.) ir Adas Juškevičius po 7 taškus.

Panevėžiečių statistika

Pastaruoju metu „Lietkabelis“ buvo įkritęs į mažą duobelę. Po pergalingo starto Europos taurėje prieš Jeruzalės „Hapoel“ krepšininkus (86:72) Artūro Štalbergo auklėtiniai pralaimėjo tiek Miuncheno „Bayern“ (57:93), tiek Emilijos Redžo „Grissin Bon“ (75:82) komandoms.

Be to, pirmoji nesėkmė po 8 pergalių iš eilės buvo patirta ir LKL čempionate – sekmadienį 90:92 nusileista Kauno „Žalgiriui“.

Tuo metu prieš sezono pradžią vienais rimčiausių favoritų laikyti „Galatasaray“ krepšininkai vis dar neranda savojo žaidimo ir iki šiol Europos taurėje dar nepatyrė pergalės džiaugsmo.

B grupės turnyro lentelė:

1.Bayern440346:269
2.Budučnost431315:309
3.Grissin Bon422291:291
4.Lietkabelis422296:320
5.Hapoel413299:324
6.Galatasaray404291:325

Į Europos taurės turnyro TOP-16 etapą pateks keturios geriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)