V. Butas buvo sulaikytas dar 2008 metais Bankoke (Tailandas) JAV federalinių agentų surengtos operacijos metu.

Už prekybą ginklais nuteistas Rusijos verslininkas gali būti iškeistas į žinomą JAV krepšininkę Brittney Griner. Ji Rusijoje kaltinama prekyba narkotikais, skelbia TASS.

„Šiuo metu vyksta derybos dėl V. Buto iškeitimo į Griner“, – TASS naujienų agentūrai teigė šaltinis.

Kiek anksčiau naujienų portalas „Gazeta.ru“, remdamasis savo šaltiniais, pranešė apie prasidėjusį pasiruošimą tokiems galimiems mainams.

Tai nėra neįprasta praktika: praėjusio mėnesio pabaigoje Rusija ir JAV apsikeitė nuteistaisiais: už nusikaltimą su narkotikais JAV nuteistas Konstantinas Jarošenka iškeistas į amerikietį studentą Trevorą Reedą, kuris Rusijoje teistas už išpuolį prieš policijos pareigūnus.

2008 metais V. Butas buvo sulaikytas Tailando sostinėje Bankoke po JAV federalinių agentų surengtos pasalos.

Jis buvo apkaltinas ginklų tiekimo organizavimu grupuotei, kurią JAV laiko teroristine organizacija.

2010 m. V. Butas buvo išduotas JAV teisėsaugai.

B. Grinner – dukart pasaulio ir olimpinė čempionė, prieš suėmimą ji atstovavo Jekaterinburgo UGMK ekipai.

Maskvos teismas kovo viduryje paskelbė, kad JAV krepšinio žvaigždės suėmimo terminas pratęsiamas iki gegužės 19-os dienos.

B. Griner yra kaltinama narkotikų kontrabanda, dėl ko jai gali būti skirta nuo 5 iki 10 metų trukmės laisvės atėmimo bausmė.

Brittney padėtį dar delikatesne daro šiuo metu gerokai paaštrėjusi konfrontacija tarp Rusijos ir Vakarų bei tai, kad ji yra atvirai prisipažinusi apie savo homoseksualumą – turi žmoną Cherellę.

Rusijoje neretai pasitaiko išpuolių prieš LGBTQ asmenis, o šalies Konstitucijoje įtvirtinta, kad santuoka griežtai yra vyro ir moters sąjunga.

JAV baiminosi, jog krepšininkė gal tapti rusų „aukšto lygio įkaite“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)