Antradienį „albatrosai“ nutraukė šešių nesėkmių Eurolygoje seriją, laimėdami 64:62.

Vos antrą pergalę šiame sezone nuskynę vokiečiai lieka turnyro lentelės dugne, bet bent jau pamatė šviesos spindulėlį, prasimušusi pro klubą gaubiančias rūpesčių ūkanas.

Mačą su „Žalgiriu“ iš šono stebėjo net penki traumuoti šeimininkų krepšininkai: Sterlingas Brownas, Žiga Samaras, Mattas Thomasas, Luisas Olinde ir Marcusas Erikssonas.

Akistatos pradžia Berlyno publikai nežadėjo nieko naujo: svečiai šaudė tritaškius ir iškart nutolo 16 taškų atstumu.

„Pradėjome bijodami, stovėdami ir laukdami, kas bus. Esu labai laimingas, kad sugebėjome išsivaduoti iš šio sąstingio“, – sakė ALBA treneris Israelis Gonzalezas.

Varžovams padėjo patys žalgiriečiai, padovanoję kamuolį 23 kartus. Vis dėlto 48-erių specialistas iš Ispanijos šį faktą priskiria prie saviškių nuopelnų.

„Kauniečiams tai nėra būdinga, vidutiniškai jie klysta tik 12 kartų per rungtynes. Tai buvo visos mūsų komandos pastangos, spaudimas šen ir ten, trukdymas. Nepaisant blogos pradžios, pralaimėjimų serijos ir traumų gausybės, nepraradome tikėjimo savimi, ir dėl to didžiuojuosi šia komanda“, – atsiliepė I. Gonzalezas.

Būtent jam pergalę dedikavo J. Mattisseckas, padėkojęs, jog net ir juodo ruožo metu ALBA treneris išliko ramybės įsikūnijimu.

„Pirmame kėlinyje varžovai kiek metė iš toli, tiek ir pataikė. Bet nepasidavėme ir kovėmės vienas už kitą. Pasiekėme pelnytą pergalę prieš labai gerą komandą“, – džiaugėsi 23-ejų krepšininkas.

„Jausmas – labai geras, kadangi mes lygiai taip pat stengėmės ir ankstesnėse pralaimėtose rungtynėse. Mūsų situacija – sunki, ir aš tikrai didžiuojuosi, jog tokiomis aplinkybėmis sugebame išlikti kovingi. Esu tikras, kad tai nebuvo gražus mačas, bet ko jau ko, o kovos jame netrūko“, – pridūrė nugalėtojų kapitonas Johannesas Thiemannas.

ALBA ketvirtadienį tęs „dvigubą“ Eurolygos savaitę priimdama Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija), „Žalgiris“ penktadienį taip pat namuose žais su „Monaco“ (Prancūzija).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją