Kaip po finalinės sirenos pripažino ir patys žalgiriečiai, tai buvo vienas solidžiausių šį sezoną jų pasirodymų gynyboje. „Rytas“ nesugebėjo pasiekti 70 taškų ribos net ir nusiimdamas 20 kamuolių po savo pačių netaiklių metimų.

Vis dėlto Eurolygoje tokio paties lygio gynybinių pančių kauniečiai bent jau kol kas demontruoti nesugeba: 93, 82, 87, 91 – tai taškai, kuriuos „Žalgirio“ vyrai leido pelnyti savo varžovams pastarosiose ketveriose rungtynėse (vid. po 88,25), iš kurių pavyko laimėti tik vienas.

Gal tai pernelyg nestebintų, jei panaši tendencija būtų buvusi ir pernai, bet praėjusį sezoną žaliai-balti kaip tik garsėjo fiziškumu ir kibumu savo aikštės pusėje – per visą reguliarųjų sezoną sumesti 90 taškų leido tik keturiems oponentams.

„Keista, nes išsaugoti beveik visi pagrindiniai žaidėjai, išliko branduolys, kuris žino tas gynybos schemas. Bet taip žiūrint iš šono, gal žalgiriečiai mažiau kovingumo rodo nei praėjusį sezoną. ASVEL – vyriausia Eurolygos komanda su daug veteranų, tai reikėjo juos dusinti ir rungtynių pabaigoje jie būtų apmirę, bet nieko panašaus. Gal dar kažkiek fizinis pasiruošimas nėra aukščiausiame taške“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ svarstė komentatorius Vaidas Čeponis.

Jam paprieštaravo darbo Eurolygoje patirties turintis Aurimas Jasilionis.

„Fizinis „Žalgirio“ pasiruošimas tikrai yra aukšto lygio, net nėra jokių abejonių dėl to. Gal tik jaučiasi trūkumas energijos. Aš manau, kad pats pagrindinis dalykas yra tai, kad turime būti kantrūs. Reikia kantrybės ir susikaupimo, nes žalgiriečiai vis tiek suras tuos savo raktus į pergales. Nemanyčiau, kad dabar jau reikia kelti raudonas vėliavas dėl to, kad pralaimėjome kelerias rungtynes. Trenerių štabas padarys savo darbą, prisikas iki žaidėjų ir šie džiugins mus gerais pasiekimais“, – tvirtino dabartinis Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vairininkas.

Akis bado ne tik skylėta kaip tinklelis gynyba – žalgiriečiai susiduria ir su bėdomis puolime: per pirmus du kėlinius sukaupė tik 30 taškų namuose su Valensijos „Basket“, o per lemiamą ketvirtį su Vilerbano ASVEL apskritai sukrapštė tik 8 taškus – iš žaidimo sunkius metimus po kartą pataikė tik Kevarriusas Hayesas ir Edgaras Ulanovas, kiti taškai buvo pelnyti baudomis.

Vis labiau garsėjančias kalbas, kad komandai, kurios laukia ilgas sezonas ir įtemptas tvarkaraštis, kuo greičiau reikia papildymo, girdi ir treneris Kazys Maksvytis.

„Matau, kad diskutuojate šia tema: prieš savaitę sakėte, kad papildymo nereikia, dabar jau, kad jis būtinas. Bet mes turime dar neišnaudoto potencialo, pavyzdžiui, Nazo Mitrou-Longo, Luko Lekavičiaus, kai kurių kitų nebe pirmą sezoną „Žalgiryje“ rungtyniaujančių žaidėjų.

Kol kas bandome išnaudoti šitą potencialą, bet kokių žaidėjų imti nenorime. Duodame šansą turimiems žaidėjams, o jei matysime, kad tikrai nepavyksta daugiau iš jų išspausti, tada darysime tam tikrus manevrus“, – sakė strategas.

Nepaisant kelių sėkmingų N. Mitrou-Longo epizodų LKL grandų derbyje Vilniuje, V. Čeponio kanadiečio žaidimas neįtikina.

„Tie Nazo blykstelėjimai – trumpalaikiai. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją