Dvigubą Eurolygos savaitę Kazio Maksvyčio vyrai pradėjo pralaimėjimu 62:64 (20:13, 8:12, 17:14, 17:25).

„Žalgiris“ suklydo net 23 kartus, atlikdamas vos 11 rezultatyvių perdavimų.

Lietuvos čempionai pirmavo 39 minutes ir 54 sekundes, bet krito po Jono Mattissecko tritaškio, likus žaisti 6,7 sekundės. Po minutės pertraukėlės herojumi tapti bandė Edgaras Ulanovas, tačiau iš pradžių varžovai jį sustabdė pražanga, o vėliau kapitonas prametė tritaškį.

Džiugesio nykiame mače suteikė tik Dovydo Giedraičio karjeros mačas. Gynėjas per 24 minutes pelnė 15 taškų (2/3 dvit., 3/5 trit., 2/2 baud.), atkovojo 5, perėmė 4 kamuolius ir surinko 18 naudingumo balų.

15 taškų ir 18 naudingumo balų – nauji D. Giedraičio karjeros rekordai Eurolygoje. Ankstesni atitinkamai siekė 13 ir 11.

Kauniečius „Mercedes Benz“ arenoje Berlyne palaikė itin gausus sirgalių būrys. Penktadienį „Žalgiris“ namie priims „Monaco“ su Donatu Motiejūnu.

ALBA su šia pergale nutraukė net šešių pralaimėjimų seriją Eurolygoje.

„Žalgiris“ vakarą Berlyne pradėjo nuostabiai – keturiais tritaškiais ir šaudamas į priekį 20:4, tačiau netrukus puolimas įstrigo penkioms minutėms ir pasipylė klaidos.

Vien per pirmą susitikimo pusę kauniečiai suklydo 15 kartų, sugebėdami iš žaidimo atlikti vos 18 metimų – mažiau nei po vieną per minutę. Tai lėmė visiškai užstrigusį puolimą ir ALBA sugrįžimą – 25:28.

Įpusėjus ketvirtam kėliniui Tomas Dimša surinko penkis taškus iš eilės ir vėl leido lengviau gyventi (55:46), tačiau ALBA sugebėjo išlyginti rezultatą – 59:59. Prasidėjus paskutinei minutei „Žalgiriui“ pranašumą sugrąžino D. Giedraičio tritaškis – 62:59.

Vis tik varžovai atsakė dviem taškais, E. Ulanovas klydo, o ALBA mačą pabaigė sėkmingiau.

Eurolygoje debiutavęs „Žalgirio“ naujokas Edmondas Sumneris per beveik 10 minučių pelnė 4 taškus (1/2 dvit., 2/3 baud.), perėmė du kamuolius, atkovojo vieną, suklydo triskart ir surinko du naudingumo balus.

Itin prastai pasirodė etatinis „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas, pelnęs 8 taškus, bet pataikęs vos 2/9 metimų iš žaidimo, klydęs keturiskart ir surinkęs 4 naudingumo balus.

„Žalgiris“ vertėsi be traumuotų Arno Butkevičiaus ir Brady Maneko.

„Žalgiris“: D. Giedraitis 15, T. Dimša 11, K. Evansas ir E. Ulanovas po 8, D. Lavrinovičius 6.

ALBA: J. Thiemannas 16, Y. Wetzellas 9, J. Mattisseckas ir G. Procida po 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)