Vargai purenant dirvą

Trečiadienį Europos merginų (iki 20 metų) krepšinio čempionato aštuntfinalyje Klaipėdoje šeimininkes 86:46 sutriuškino Serbija.

Martyno Airošiaus auklėtinėms belieka kova dėl 9-16-os vietų, kuri lygiai taip pat nežada lengvo pasivaikščiojimo.

Grupės varžybose bendraamžėms iš Vengrijos, Prancūzijos bei Suomijos buvo pralaimėta vidutiniu 39 taškų skirtumu.

Be to, komanda jau pirmame ture neteko vienos lyderių Urtės Čižauskaitės – Delfi žiniomis, kelį susižeidusi aukštaūgė iš rikiuotės iškrito net pusei metų.

Pagal daugumą pagrindinių statistikos parametrų lietuvės yra prasčiausia turnyro ekipa, tad nebūtų nuostabu, jei tokią pačią poziciją užimtų ir galutinėje rikiuotėje.

Tik pasekmės šiuo atveju būtų švelnesnės nei standartiškai.

Kasmet su elitinėmis žemyno jaunimo pirmenybėmis atsisveikina trys silpniausios komandos, jas pakeičia antro pagal pajėgumą B diviziono prizininkės.

Liepą toks likimas ištiko Europos 18-mečių čempionate Turkijoje dalyvavusias jaunąsias Lietuvos krepšininkes, kurios pergalės skonio taip ir neparagavo bei liko paskutinės 16-os.

Bet Lietuvos 20-mečių rinktinė žemyn nenusmuks, kad ir kaip besusiklostytų Klaipėdoje ir Vilniuje vykstančių pirmenybių pabaiga.

Kaip Delfi patikino Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio („FIBA Europe“) atstovai, lietuvės išsaugos vietą A divizione nepriklausomai nuo rezultatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)