Beprotiškas ažiotažas

Paskutinėse savo NBA rungtynėse 37-erių K. Bryantas ir jo vedama Los Andželo „Lakers“ komanda susirems su Jutos „Jazz“. „Ežeriečių“ klubas jau nebeslepia – K. Bryantas šiame ekipai nieko nebelemiančiame mače galės daryti ką tik nori, žaisti kiek tik nori ir apskritai kurti krepšinio cirką.

„Staples Center“ arena K. Bryanto atsisveikinimui rengiasi itin kruopščiai, bilietai seniai išparduoti, tačiau kainos į šį įsimintiną renginį toliau kyla. Vidutinė bilieto į šį mačą kaina perpardavinėtojų rinkoje jau pasiekė 997 JAV dolerius, o brangiausi bilietai į vietas, esančias greta aikštės, per savaitę pabrango... 3,5 tūkstančio dolerių.

Jei norintieji sėdėti greta pat aikštės (geriausiose vietose) ir, galbūt, netgi susimušti delnais su pačiu K. Bryantu prieš savaitę už tokį malonumą turėjo sumokėti 24 tūkst. dolerių, antradienį ši kaina jau buvo ūgtelėjusi iki 27,5 tūkst. dolerių. Taigi, jei kažkas nuspręs eiti į šias rungtynes kartu su pora, turės sumokėti kosminę – 55 tūkst. dolerių sumą. Palyginti, dabartinė aukso kilogramo vertė – 40,333 tūkst. JAV dolerių.

Už šią sumą „Lakers“ klubas sirgaliams dovanos ir suvenyrų – specialius marškinėlius, atminimo knygelę ir juostelę, kuria bus galima papuošti savo išmanųjį telefoną.

„Lakers“ klubas jau įspėja, kad rinkoje gali būti žmonių, siūlančių įsigyti padirbtus bilietus į šias rungtynes.

134 procentų šuolis

Beprotiškai kyla ir bilietų kainos į „Warriors“ mačą Ouklando „Oracle“ arenoje, kuriame S. Curry vedama kompanija paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse susikaus su Memfio „Grizzlies“. Jei „kariams“ pavyks laimėti, jie taps daugiausiai pergalių per vieną reguliarųjį sezoną NBA istorijoje iškovojusia komanda – 73. Iki šiol 72 pergales buvo pavykę pasiekti tik legendinei Michaelo Jordano Čikagos „Bulls“ komandai, o „Warriors“ šį rezultatą šiemet jau pakartojo.

Bilietai į dvikovą su „Grizzlies“ jau pabrango 134 proc. Šiuo metu vidutinė kaina į „Warriors“ ir „Grizzlies“ mačą jau siekia 698 dolerius, o tie, kurie nori mačą stebėti iš pirmųjų eilių, už malonumą turės pakloti apie 16 tūkst. JAV dolerių. Paradoksalu, kad anksčiau šiuos bilietus oficialių pardavėjų svetainėje buvo galima įsigyti vos už 400 JAV dolerių, tačiau paaiškėjus, kad „Warriors“ sieks rekordo, kainos beprotiškai šovė aukštyn.

Neįtikėtinas kainų kilimas ir susidomėjimas mačais galvas kraipyti verčia ir didžiausius JAV bilietų platintojus.

„Tai – beprecedentis atvejis NBA istorijoje. Niekuomet jokios reguliariojo lygos sezono rungtynės nebuvo įkainotos tokiomis sumomis, niekuomet nebuvo tokio milžiniško susidomėjimo“, – pripažino bilietų perpardavinėjimu užsiimančios „StubHub“ įmonės atstovas Glennas Lehrmanas.

Tuo metu kitas kompanijos atstovas Alisonas Salcedo bando aiškinti, kodėl kainos iškilo iki tokių beprotiškų aukštumų.

„Ar tu esi „Lakers“ fanas, ar ne, apsilankyti K. Bryanto atsisveikinimo rungtynėse tėra viena galimybė per gyvenimą. Būtent dėl tos priežasties susidomėjimas šitaip išaugo ir mes matome rekordus mušančius skaičius“, – pažymėjo jis.

„Staples Center“ arena krepšinio rungtynių metu talpina 19 tūkst. žiūrovų, o „Oracle“ arenoje pasižiūrėti mačo gali susirinkti 19,5 tūkst. žiūrovų.

Abejos šios rungtynės vyks tą pačią dieną – naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)