Lietuvės svečiuose po pratęsimo išplėšė pergalę prieš Lenkiją 75:73.

Kaip išsireiškė komandos kapitonė Gintarė Petronytė, atrodė, kad papildomos 5 žaidimo minutės tęsiasi valandą, tačiau viešnių charakteris atlaikė visus išbandymus.

„Labai noriu tikėti, kad ši pergalė bus aukso vertės. Turėdami šitiek problemų išvykoje nugalėjome veikiausiai pagrindines varžoves kovoje dėl patekimo į Europos čempionatą – fantastika. Dabar puikiai suprantame, kad viskas įmanoma“, – sakė 34-erių vidurio puolėja.

Fantastiškas buvo ir jos pačios pasirodymas. Prieš tai ligos ir nugaros skausmų kamuota 195 cm ūgio rinktinės senbuvė žaidė 39 min., sukratė 25 taškus, išdalino 7 rezultatyvius perdavimus ir užsitarnavo 34 naudingumo balus.

Nors tiesioginėje mikrodvikovoje šįkart teko stoti prieš varžovių lyderę – „natūralizuotą“ amerikietę Stephanie Mavungą – skaičiai iškalbingi. G. Petronytei rungtyniaujant ant parketo lietuvės pelnė 14 taškų daugiau nei lenkės – jos „+/-“ rodiklis buvo geriausias tarp mačo dalyvių.

„Matėme, kad Gintarei gerai sekasi, todėl jai žaidė visa komanda, kartais statydavo ir po dvi ar tris užtvaras“, – atsiliepė ekipos vairininkas Rimantas Grigas.

Kitą akistatos heroję Gabrielę Šulskę pastaruoju metu kamavo sausgyslės skausmai, bet būtent jos keturi tritaškiai antroje rungtynių dalyje leido lietuvėms panaikinti dviženklį deficitą ir perimti iniciatyvą.

Negana to, mačo metu Lietuvos rinktinės medikai vos spėjo suktis gesindami naujus gaisrus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją