Antro kėlinio pradžioje du jo iš eilės tritaškiai pašokdino iš savo vietų beveik 5500 žiūrovų, o po D. Suttono dėjimo „Rytas“ antro kėlinio pradžioje atitrūko 28:15.

„Reikėdavo šaukti besiginant komandos draugams ir vis tiek ne visada komandos draugai mane išgirsdavo. Labai gerai, kai dėl sirgalių triukšmo net savi savų negirdi. Į rūbinę prikimęs grįžau“, – po pergalės šypsojosi E. Bendžius.

Ir triukšmo netrūko nei pirmoje, nei ypač antroje rungtynių pusėje svarbiausiomis rungtynių minutėmis.

„Jau buvome susikrovę 10-13 taškelių pranašumą, tačiau varžovai atsakė atkarpa 14:0 ir gana greitai grįžo į žaidimą,

Po ilgosios pertraukos trečią kėlinį pradėjome su dviejų taškų deficitu. Pergalę lėmė charakteris, kurį pademonstravome antroje rungtynių pusėje. Pataikėme savo metimus, panaikinome varžovų pranašumą, išsiveržėme į priekį ir išlaikėme trapią persvarą“, – pirmosios tarptautinės pergalės priežastis vardino E. Bendžius.

Du kėlinius neišsiskyręs Mathiasas Lessortas trečiame ketvirtyje pelnė 10 taškų ir tapo didžiausiu šeimininkų galvos skausmu. Tačiau toks „Unicaja“ aukštaūgio pasirodymas nestebino sostinės ekipos naujoko.

„Tai geras žaidėjas, kuris gali tylėti pirmoje mačo pusėje ir prabilti trečiame ar ketvirtame kėlinyje.

Mūsų aukštaūgiai, tiek Evaldas, tiek Martynas, jau turėjo problemų su pražangomis, jis tuo naudojosi ir pataikė savo metimus“, – apie 16-a taškų pelniusį M. Lessortą kalbėjo E. Bendžius.

Anot puolėjo, labai svarbu tai, kad „Unicaja“ neturėjo daug antrųjų šansų, Vilniaus ekipa kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 35-29.

„Praėjusiais metais Ispanijos čempionate, kiek pamenu, „Unicaja“ pagal atkovotus kamuolius buvo netgi pirma ACB lygoje. Taip, keitėsi treneris, kartu ir ekipos žaidimas, tačiau branduolys išliko. Gerai atsitvėrėme varžovus ir beliko tik patiems atkovoti kamuolius“, – pažymėjo „Ryto“ naujokas, nubaudęs varžovus keturiais tritaškiais (4/8).

„Ne pirmą kartą pataikiau keturis tolimus metimus (šypsosi). Tai nebuvo kažkokia improvizacija, tiesiog buvau laisvas, mane rasdavo komandos draugai, kurie žino, kad galiu pataikyti, tad ir mečiau.

Varžovai pajėgūs, tai vieni pretendentų laimėti Europos taurę. Aišku, dar tik sezono pradžia, visko gali nutikti. Jų taip pat pirmos tarptautinės rungtynės, tačiau svarbiausia – pergalė dabar mūsų rankose“, – karštą antradienio vakarą „Siemens“ arenoje apibendrino E. Bendžius.

Kitas D grupės rungtynes „Rytas“ žais spalio 10 d. Kazanėje su UNICS ekipa.

Europos taurės D grupėje kartu su Vilniaus klubu, Malagos „Unicaja“, Kazanės UNICS žaidžia ir Frankfurto „Skyliners“, Turino „Fiat“ bei Baro „Mornar“.

Sostinės ekipai tai jau bus 11-as sezonas Europos taurėje. Šiame turnyre Vilniaus klubas triumfavo 2005 ir 2009 metais, tačiau nuo 2012 metų nesugebėjo prasibrauti į ketvirtfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)