Tik prieš šį sezoną atgaivintas Gruzijos sostinės klubas puoselėjo dideles ambicijas, tačiau paaiškėjo, jog visi „Vita“ planai buvo rašyti šakėmis ant vandens. Ekipa pralaimėjo visas devynerias žaistas rungtynes ir, iškilus problemoms dėl finansavimo, jau balansuoja ant bankroto ribos.

VTB lygos organizatoriai patys bando ieškoti gruzinams finansinės paramos, tačiau ar pavyks ją rasti – abejotina.

„Ikisezoninis „Vita“ pareiškimas priimti į lygą atrodė labai rimtas, tačiau dėl įvairių priežasčių dabar klubas nebevykdo savo įsipareigojimų – mums dėl to labai gaila. Iš savo pusės darome viską, kad klubas išliktų. Vykdome derybas, kad komanda sugebėtų finišuoti šiame sezone“, – rankomis skėsčiojo VTB Vieningosios lygos prezidentas Sergejus Kuščenka.

Galvos skausmas turnyro organizatoriams yra ir milijonieriaus Dmitrijaus Gerasimenkos kontroliuojamas „Krasnyj Oktiabr“ klubas. Konfliktas tarp lygos ir klubo kilo dėl prastos Volgogrado arenos, VTB turnyro organizatoriams pagrasinus, kad namų rungtynes „Krasnyj Oktiabr“ reikės žaisti kitame mieste. Į tai D. Gerasimenka atsakė grasinimu pasitraukti iš turnyro.

Nors „Krasnyj Oktiabr“ vis dar yra tarp turnyro dalyvių, komanda jau atsisveikino net su keturiais legionieriais, pagal išankstinius planus turėjusiais tapti ekipos lyderiais – amerikiečiais Tony Mitchellu, JaJuanu Johnsonu, D. J. Cooperiu ir Jordanu Hamiltonu.

„Mes nenorime priimti sprendimo, kuris „Krasnyj Oktiabr“ priverstų pasitraukti iš turnryro. Tačiau gyventi pažadais mums irgi nusibodo. Santykiai su Volgogrado klubu jau slegia lygą. Aš gerbiu „Krasnyj Oktiabr“ vadovą ir jo meilę krepšiui, tačiau visuomet egzistuoja tam tikros pasitikėjimo ribos“, – rėžė S. Kuščenka, taip apeliuojantis į neįvykdytus ruso pažadus Volgograde pastatyti naują areną.

Su „Krasnyj Oktiabr“ vienoje Europos taurės grupėje žaidžia Klaipėdos „Neptūnas“. Būtent rusai ir bus Dainiaus Adomaičio auklėtinių varžovais ateinančios savaitės rungtynėse, kurios vyks ne Volgograde, o Maskvoje – „Krylatskoje“ arenoje.

Tarp šešiolikos komandų VTB Vieningosios lygos turnyro lentelėje Volgogrado klubas (4/5) užima 10-ąją vietą, o Europos taurės turnyro F grupėje yra paskutinis, šeštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją