Viliaus Stanišausko treniruojamos merginos turnyro starte 71:45 (21:2, 17:21, 16:12, 17:10) nepasigailėjo Brazilijos rinktinės (0-1) ir neužtruko pirmosios pergalės paieškose.

Europos čempionės nuo priešininkių atsiplėšė dar pačioje mačo pradžioje, kuomet per pirmąjį ketvirtį praleido tik du taškus. Per likusį laiką brazilėms nepavyko grėsmingai priartėti, o V. Stanišauskas minučių ant parketo galėjo suteikti visoms dvylikai savo žaidėjų.

Į pirmąjį laimėjimą komandą atvedė Justė Jocytė. Rinktinės kapitonė prie 21 taško pridėjo 9 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 28 naudingumo balus, o jos +/- rodiklis siekė net +35 taškus.

12 taškų pridėjo Rusnė Augustinaitė. Arti dvigubo dublio buvo Neda Pliatkutė – 10 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 14 naudingumo balų. 10 taškų pelnė ir neseniai su aštuoniolikmečių rinktine dar žaidusi Sintija Aukštikalnytė.

Antroji dvikova C grupėje mūsiškių laukia jau sekmadienį, kuomet 15.45 val. prasidės mačas su italėmis (0/1).

Lietuvės turnyro atidarymo mače sužaidė nuostabų pirmąjį kėlinį – vienintelius du taškus praleido prabėgus minutei, o pačios greitai nurūko į priekį ir jau pradėjo triuškinti braziles (21:2). Antrasis ketvirtis kiek sėkmingesnis buvo jau varžovėms, tačiau jos iki pertraukos priartėjo tik nežymiai – 38:23.

Per trečiajį kėlinį lietuvės vėl kiek padidino savo pranašumą (54:35), o galiausiai per paskutiniąsias dešimt minučių sutvarkė formalumus ir šventė abejonių nekeliančią pirmąją pergalę.

Sekmadienį Viliaus Stanišausko auklėtinės susikaus su italėmis, antradienį – su japonėmis.

Į atkrintamąsias žengs visos 16 pirmenybėse dalyvaujančių komandų.

Planetos čempionate Lietuvos merginų jaunimo rinktinių nebuvo dešimtmetį.

Į šį turnyrą lietuvės pateko pernai tapusios Europos 18-mečių čempionėmis.

Lietuva: Justė Jocytė 21, Rusnė Augustinaitė 12, Neda Pliatkutė ir Sintija Aukštikalnytė po 10, Gerda Raulušaitytė 7, Ugnė Sirtautaitė 6.

Brazilija: Giovanna Rocha da Silva 10, Ana Beatriz Passos Alves Da Silva 8, Arianny Francisco De Oliveira 7, Taissa Nascimento Queiroz ir Manuela Alves po 6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją