Varžovės priekyje buvo nuo pat pirmųjų mačo minučių ir ilgą laiką džiaugėsi dviženkle persvara. Priartėti mūsiškėms pavyko tik ketvirtajame kėlinyje, o likus minutei komandas skyrė jau tik keli taškai. Vis tik paskutiniosiomis akimirkomis trapų pranašumą išsaugojusios oponentės šventė sunkią pergalę.

Lietuvėms vėl nekrito tritaškiai, kurių pavyko realizuoti tik 2 iš 23 (9 proc.).

Šįkart Lietuvos komanda vertėsi be kapitonės Justės Jocytės, kenčiančios klubo sąnario skausmus.

Planetos pirmenybių finišas – sekmadienį, kuomet dėl 7-osios vietos Lietuvos devyniolikmetės varžysis su bendraamžėmis iš Čekijos.

Mače su Malio ekipa po pirmojo ketvirčio lietuvės nežymiai atsiliko (11:15). Antrajame kėlinyje varžovės jau padidino atotrūkį, kuris prieš pertrauką tapo dviženklis – 24:37. Per trečiąjį kėlinį mūsiškės nežymiai sumažino deficitą – 35:46.

Lemiamas ketvirtis prasidėjo sėkmingai, pavyko atsilikimą sumažinti kone perpus (43:49). Tuomet puolimas sustojo, tačiau sunkiau atakuoti sekėsi ir priešininkėms. Likus kiek daugiau nei minutei po Nedos Pliatkutės baudų komandas skyrė tik metimas – 51:54. Varžovės realizavo vieną baudos metimą, o lietuvės atsakė dvitaškiu (53:55). Nors Malio krepšininkės prametė baudos metimus, joms pavyko atsikovoti kamuolį ir vėl stoti prie baudų metimo linijos. Šįkart taiklus buvo vienas metimas (53:56), o per likusias 3 sekundes lietuvės prarado kamuolį ir galutinai palaidojo pergalės viltis.

Lietuvos rinktinę į priekį vedė 17 taškų pelniusi N. Pliatkutė ir arti dvigubo dublio buvusi Gerda Raulušaitytė (9 tšk., 13 atk. kam., 5 rez. perd., 19 naud. bal.). Iškritus J. Jocytei, daugiau laiko ant parketo sulaukė Vivien Danguolė Pupkevičiūtė, aikštelę palikusi su 4 taškais, 4 atkovotais kamuoliais, 5 rezultatyviais perdavimais ir 9 naudingumo balais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją