Toks „Vytauto“ žingsnis nebuvo didelė staigmena BBL lygos varžybų direktoriui Sauliui Samulevičiui.

„Kaip galima vertinti tokį klubo sprendimą?... Žinoma, neigiamai. Keista, kad sezono viduryje „Vytautas“ taip lengvai spjauna į turnyrą ir pareiškia pasitraukiantis. Tai garbės neprideda“, – teigė BBL lygos atstovas S. Samulevičius.

Anot jo, pagal BBL nuostatus klubui gresia 5000 eurų bauda, tačiau ne ji yra esminis dalykas.

„Dėl sankcijų klubui dar svarstys Baltijos krepšinio lygos valdyba, kuri ir priims sprendimą. Pagal nuostatus klubui gresia 5000 eurų nuobauda.

Kalbėkime apie klubo galimybes kitąmet varžytis BBL lygoje. Nemanau, kad kartą pasitraukęs gali lengvai sugrįžti į turnyrą“, – teigė S. Samulevičius.

„Vytauto“ klubas pranešime teigė, kad „į BBL batalijas sugrįš kitą sezoną“.

Tačiau anot lygos vadovo, ne nuo klubo norų tai priklausys.

„Daug ko gali norėti, bet kaip minėjau, apie sankcijas klubui spręs dar BBL valdyba. Jei vietoj krepšinio svarbiau yra šou ir kažkokios parodomosios rungtynės, tokiu atveju yra apmaudu“, – pridūrė S. Samulevičius.

Nors jis apie „Vytauto“ sprendimą sužinojo šeštadienį ryte, ši naujiena jam asmeniškai nebuvo lyg perkūnas iš giedro dangaus. Anot BBL lygos varžybų direktoriaus, jau kelias dienas ėjo kalba apie galimą tokį sprendimą.

„Vytautas“ tris dienas bandė sausio mėnesio rungtynes nukelti į vėlesnes datas. Tačiau tai neįmanoma, visi klubai žaidžia savo čempionatuose, tvarkaraščiai įtempti, nėra taip, kad be svarios priežasties gali lengvai imti ir keisti skirtingų šalių čempionatų grafikus.

Juo labiau Minsko klubui, kuriam prieš kelionę reikia susitvarkyti šūsnis popierių, gauti vizas ir panašiai“, – kalbėjo S. Samulevičius.

Vietoj Baltijos krepšinio lygos batalijų jaunuoliai iš JAV jėgas išmėgins draugiškose rungtynėse su NKL ir LKL jaunimo ekipomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)