Komandos pajėgumo egzaminą pirmą kartą savų žiūrovų akivaizdoje savaitgalį laikysiantis Kėdainių „Nevėžio“ klubas šį sezoną žada būti viena stipriausių naujojo sezono BBL komandų.

Tą patvirtinta sudėties pokyčiai – ekipą papildė Eurolygos patirties turintis įžaidėjas Tyronas Brazeltonas bei pajėgių lietuvių desantas: Vidas Ginevičius, Vilmantas Dilys, Gintaras Leonavičius, Povilas Butkevičius, Valdas Dabkus bei Simas Buterlevičius.

Anot komandos vadovo Karolio Kalvaičio, prieš netrukus prasidėsiantį BBL „Vikondos“ taurės turnyrą ekipa kryptingai juda optimalaus žaidimo link.

„Mažais žingsneliais judame į priekį. Jeigu pasiruošimo proceso pradžioje tik pratinomės vienas prie kito, žaidėjų kojos dar neklausė, tai dabar pamažu įgauname tokį ekipos veidą, kokį norime matyti ir viso sezono metu“.

Stipriai atsinaujinusi komanda yra išalkusi pergalių, dėl kurių kovos tiek Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), tiek BBL frontuose. Praėjusį sezoną tarptautinėje BBL arenoje kovojęs „Nevėžis“ suklupo jau reguliariajame sezone.

Ambicingai ekipai kartelė pakilo artėjančiose Baltijos krepšinio lygos pirmenybėse, kuriose komandai B grupėje teks varžytis su praėjusių metų čempionu „Ventspils“ (Latvija), „Lauvas“ (Latvija), lietuviškais klubais „Šiauliai“ ir „Lietkabelis“, „BC Parnu“ (Estija) bei „Barsy“ (Kazachstanas).

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, vertindamas artėjančio sezono BBL pirmenybes pripažino, jog krepšinio lygis kaimyninėse šalyse smarkiai pakilęs, todėl lietuviškų klubų, tarp jų ir „Nevėžio“, lauks įnirtingi mūšiai kovojant dėl aukščiausių apdovanojimų.

„Baltijos krepšinio lyga jau nebe tos pirmenybės, kuriose mūsų šalies klubai diktuotų sąlygas. Svarstyklių lėkštelės išsilygino ir estų ar latvių klubų pergalės prieš Lietuvos ekipas jau nieko nebestebina“, – pastarųjų sezonų tendencijas BBL čempionatuose įvardijo M. Balčiūnas.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos klubai keletą sezonų nebėra vieninteliai, kovojantys dėl Baltijos šalių čempionų vardų. Pernai BBL pirmenybių geografija prasiplėtė į Švediją bei Kazachstaną, o šiemet prisijungė ir „Pyrinto“ (Suomija) komanda.

Anot M. Balčiūno, naujasis jėgų desantas turėtų būti vertinamas rimtai bei gali tapti sudėtingu egzaminu mūsų šalies komandoms.
„Europos krepšinio čempionato metu matėme, ką gali suomiai ir švedai. Negalime nurašyti ir Kazachstano komandų, turinčių konkurencingus biudžetus. Tokios sąlygos turėtų užgrūdinti klubus iš Lietuvos. Vertinant „Nevėžio“ ekipos komplektaciją, manau, komanda yra pasiruošusi tapti viena stipriausių lietuviškų jėgų naujajame BBL čempionate“, – sakė LKF generalinis sekretorius.

Primename, jog įžanginis BBL „Vikondos“ taurės turnyras prasidės jau šį šeštadienį. Nuo 17 val. „Nevėžis“ susitiks su Prienų „Tony Bet“ klubu, o nuo 19.30 val. aikštelėje susikaus „Ventspils“ ir „Rock“ komandos.

Turnyro finalai numatomi sekmadienį. Rungtynės dėl trečiosios vietos vyks nuo 13.15 val., finalo pradžia – 15.45 val.

Tikimasi, kad šis turnyras taps krepšinio švente kėdainiečiams, nes vyks naujojoje miesto arenoje. „Nevėžio“ klubo žaidėjai džiaugiasi, kad pagaliau turi savo namų areną, kurioje sudarytos puikios sąlygos ne tik jiems, bet ir ištikimiausiems jų gerbėjams.

Naujasis BBL sezonas prasidės spalio 8-ąją. Kėdainių „Nevėžio“ klubo pirmasis išbandymas lauks spalio 12 d. rungtynėse namuose prieš Atyraus „Barsy“ komandą iš Kazachstano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją