Dar vienoje Eurolygos atkrintamųjų poroje prireiks lemiamų penktųjų rungtynių: Miuncheno „Bayern“ namuose 85:82 (23:19, 17:31, 23:21, 22:11) įveikė Milano „Olimpia“ krepšininkus ir išlygino serijos rezultatą iki trijų pergalių 2-2.

„Milano komanda žaidė puikiai. Varžovai pataikė neįtikėtinus metimus: Delaney, Shieldsa, Punteris. Kai taip gerai žaidžia varžovai, sunku atsilaikyti, tačiau mes turime charakterį. Radome būdą sugrąžinti intrigą, pakeisti rungtynių eigą. Viskas dėl gynybos, puikiai žaidėme gynyboje. O tuomet atlikome gerus metimus lemiamais momentais. O kai taip nutinka, paprastai iškovojama pergalė. Kai panaikini skirtumą ir likus 23,8 sek. sugebi sukurti „alley-oop“ situaciją ir ją įgyvendinti, tuomet arba esi visiškai beprotis, arba išties kažkoks ypatingas“, – tvirtino „Bayern“ strategas Andrea Trinchieri.

Savo ruožtu nugalėtojus pasveikinęs „Armani“ vedlys Ettore Messina surado panašumų su pirmomis rungtynėmis Milane: „Tose rungtynėse mes panaikinome deficitą ir laimėjome, o dabar tą patį padarė „Bayern“. Kai mums atrodė, kad viskas veikia gerai, varžovai neprarado tikėjimo ir plušėjo iš peties. Mus pakenkė du negeri dalykai: mes pernelyg dažnai prarasdavome kamuolį, o daugelį mūsų klaidų „Bayern“ išnaudojo greitose kontratakose.

Antra – mes pernelyg dažnai stabdydavome jų metikus prasižengdami, o tai nebuvo protinga. Turėjome kontroliuoti šiuos dalykus – klaidas ir pražangas, nes pataikymo procento kontroliuoti negalime. Dabar turime penktąsias rungtynes. Tuomet ir pamatysime, kas geresnis ir keliaus į finalo ketvertą“.

Nugalėtojams 18 taškų pelnęs Wade'as Baldwinas IV džiaugėsi geležine gynyba dvikovos pabaigoje.

„Tai dar vienos rungtynės, kuomet panaikiname dviženklį skirtumą ir iškovojame pergalę. Mes esame komanda, kuri kovos iki pabaigos. O dabar mus nuo finalo ketverto skiria vienos rungtynės, – kalbėjo jis. – JaJuanas Johnsonas šioje serijoje neša itin daug naudos – atkovoja kamuolius, atlieka metimus, gerai ginasi. DJ Seeley davė gerą kibirkštį pirmajame kėlinyje. Atrodo, kad gerai susiklijavome, randame ritmą rungtynėse.

Sėkmingai žaidžia Paulas Zipseris ir Vladimiras Lučičius. Dar vienos rungtynės. Aišku, ta dvikova bus visiškai kitokia. Bus labai karšta, nes Milano komanda ten išsikraus visiškai. Turime iškovoti pirmą pergalę Italijoje, nes ten kol kas šį sezoną taip ir nelaimėjome“.

16 taškų prie pergalės pridėjęs P. Zipseris neslėpė, kad jų kuriama istorija išties ypatinga: „Atrodo, kad mums patinka laimėti vejantis varžovus. Gal pirmoje rungtynių dalyje ir nebuvo viskas taip, kaip planavome, tačiau buvo pakankamai stiprūs psichologiškai, kad nepalūžtume“.

Lemiamas penktąsias ketvirtfinalio serijos iki 3 pergalių rungtynes komandos žais antradienį Milane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)