Dėl geresnio taškų santykio (-9) „Žalgiris“ laipteliu aukščiau – 14-as, bavarai – 15-oje pozicijoje (-35).

Tiesa, „Bayern“ šią savaitę džiaugėsi pergale, trečiadienį namuose 94:85 įveikė „Partizan“ ekipą.

Apskritai šiame sezone bavarai pirmame ture įveikė tik autsaiderę ALBA bei svečiuose beveik prieš mėnesį 76:68 pranoko Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus.

„Neskaičiuojant trečiadienio, kaip ir mes, „Bayern“ dar ieškojimo kelyje, pralaimėjo kelias rungtynes paeiliui.

Tai labai atletiška, aukštų krepšininkų turinti ekipa, viena pirmaujančių Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius.

Turbūt nieko naujo nepasakysiu, turime būti tokie pat fiziški kaip varžovai, kontroliuoti kovą po krepšiais, sumažinti savo klaidų skaičių, jog laimėtume prieš tokią komandą“, – ketvirtadienį po pietų vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo Kazys Maksvytis.

Dvikovą trečiadienį praleido Isaacas Bonga bei Andreasas Obstas. Nežinia, ar jie galės komandai padėti Kaune.

„Bayern“ gretose rezultatyvumu išsiskiria Sylvainas Francisco, pelnantis po 10,5 taško, beveik tokią pačią statistiką fiksuoja Carsenas Edwardsas (10,2), kurį atskirai išskyrė „Žalgirio“ strategas.

„Jo sportinė forma dabar gera, tipinė situacija su amerikiečiu, atvykusiu į Europą. Pernai tai buvo toks apšilimo sezonas, įprato prie taisyklių ir panašiai. Šiemet žaidžia labai gerai, aštrus, nors neaukštas, bet labiau atakuojantis, renkantis taškus. Jei reikėtų įvardinti vieną „Bayern“ lyderį, rinkčiausi jį“.

Arti dviženklio rezultatyvumo – NBA čempionas Serge'as Ibaka (9,9), taip pat atkovojantis po 6 kamuolius bei fiksuojantis po 11,4 naudingumo balų per rungtynes.

„Tiek S. Ibaka, tiek jį keičiantis Freddie Gillespie, 4-oje pozicijoje žaidžiantis Devinas Bookeris solidžiai prisideda prie sėkmingos kovos dėl kamuolių. Natūralu, kad jie kontroliuoja kovą po „lenta“, – teigė K. Maksvytis.

Kauno ekipos vairininkas pripažįsta, jog pralaimėjimų serija turi įtakos komandos bendram mikroklimatui.

„Ne visada pavyksta išlikti kartu pralaimėjimo serijose, ne tik man, bet ir kitiems treneriams bei komandoms. Paskutinėse rungtynėse gana neblogai sekėsi, tik trūkdavo tokios koncentracijos atsiplėšiant ir susikraunant didesnį pranašumą.

Krepšinis toks ir yra, kaip kažkas yra pasakęs, atkarpų žaidimas“, – teigė K. Maksvytis.

Anot jo, atvykus į Miuncheną Pablo Laso, galima rasti „Bayern“ panašumų į „Real“ sistemą, kurioje bavarų vedlys darbavosi kone dešimtmetį.

„Žinoma, neturi Walterio Tavareso, bet gana galinga priekinė linija, įdomūs gynėjai. Manau, tai komanda, turinti potencialo“, – apie varžovus kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Jis atskleidė, jog dairantis naujoko, žvalgomasi ne tik gynėjo, galinčio žaisti 2-3 pozicijose, bet ir įžaidėjo.

„Reaguojame į situaciją. Mūsų ir buvo planas, jog tuo pačiu bėgant sezonui pasitikrinsime, kur matome didžiausias spragas. Esame tame procese, negaliu pasakyti, kad ieškome tik įžaidėjo, bet kyla ir tokių minčių“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Rungtynės Kaune penktadienį – 20 val.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)