Paskutinėse sezono rungtynėse T. Sedekerskis ant parketo trenerio sprendimu nepasirodė.

Komandą į priekį traukti mėgino 18 taškų pelnęs Shane'as Larkinas ir 17 taškų surinkęs Ricky Ledo, tačiau komandos draugų paramos amerikiečiams pritrūko.

12 taškų surinko Tornikė Šengelija, tačiau gruzinas aktyviau ėmė žaisti tik tada, kai mačo baigtis jau buvo nulemta.10 taškų pelnė Nicolasas Laprovittola, per 15 min. surinkęs 5 asmenines pražangas.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo Fernando San Emeterio – 19 taškų. 18 taškų prie pergalės pridėjo Pierre Oriola, 15 – Willas Thomasas.

Pirmas rungtynes namie baskai pralaimėjo 82:83, antrame mače savo aikštėje jie pasiekė revanšą 90:70, tačiau trečiame susitikime išvykoje turėjo pripažinti varžovų pranašumą 69:75.

Finale „Valencia Basket“ iki trijų pergalių žais su Jono Mačiulio atstovaujamais Madrido „Real“ krepšininkais. Aikštės pranašumą finale turės pirmąją vietą reguliariajame sezone užėmę madridiečiai.

Pusfinalyje „Real“ 3-0 nugalėjo Malagos „Unicaja“ krepšininkus.

Dėl trečios vietos Ispanijos čempionate nėra kovojama. Jau dabar aišku, kad galutinėje rikiuotėje „Baskonia“ liko trečia, o „Unicaja“ – ketvirta. Tokia situacija susiklostė todėl, kad baskų komanda geriau pasirodė reguliariajame sezone.

Patekimas į finalą Valensijos komandos gerbėjams buvo antra džiugi žinia per dvi dienas. Sekmadienio vakarą paaiškėjo, kad „Valencia Basket“ kitą sezoną varžysis Eurolygos turnyre.

Paskutinį kartą Ispanijos čempionato finale Valensijos komanda žaidė dar 2003-iaisiais, kai lemiamoje serijoje 0-3 pralaimėjo Šarūno Jasikevičiaus tuo metu į priekį vedamai „Barcelonai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją