Praėjęs sezonas K. Jakučioniui buvo išskirtinis – dvejus metus „Barcelonos“ klube tobulėjantis žaidėjas spėjo debiutuoti vyrų komandoje, buvo išrinktas tarp penkių geriausių Eurolygos jaunimo turnyro žaidėjų.

Jaunasis krepšininkas šiuo metu su Lietuvos aštuoniolikmečių rinktine ruošiasi artėjančiam Europos čempionatui, kuris liepos 22-30 d. vyks Serbijoje.

Praėjusią vasarą K. Jakučionis su U16 rinktine tapo Europos čempionu.

„Neturėjau daug laiko pailsėti, nes reikia atstovauti Lietuvai – bet dėl to neliūdžiu. Pailsėsiu vėliau“, – šypteli jis.

„Barcelonos“ treneriu dirbęs Š. Jasikevičius jaunąjį tautietį buvo įmetęs ir į kovas Ispanijos pirmenybėse – balandžio mėnesį tarp vyrų debiutavęs K. Jakučionis prieš „Granada“ sužaidė pusę minutės ir spėjo įsūdyti tritaškį.

Kartas nuo karto K. Jakučionis dalyvaudavo ir pirmos komandos pratybose.

„Perėjimas į pirmą komandą tikrai yra didelis pasiekimas. Nebuvo labai daug treniruočių kartu, bet kai kažkas patirdavo traumą ar būdavo šansas – eidavau ten. Š. Jasikevičius tikrai duodavo labai gerus patarimus. Neatskleisiu kokius, – nusijuokė jaunasis talentas. – Gaila, kai lietuvis išeina, bet nieko nepadarysi“.

Jaunimo komandoje jis dvejus metus dirbo su R. Grimau, kuris ir pakeitė Š. Jasikevičių.

„Jis – labai geras treneris. Man patiko. Daug supranta apie krepšinį, pats buvo žaidėjas, todėl dažnai panaudoja visokius taktinius dalykus iš karjeros, bajeriukus ir panašiai.

Šaras šiuo metu yra profesionalesnis, bet bėgant laikui, manau, kad R. Grimau bandys pasivyti jį“, – spėjo K. Jakučionis.

Lietuviui dar neteko kalbėti su R. Grimau ir sužinoti šio katalono planų jo atžvilgiu, tačiau yra tikras – viskas priklausys tik nuo paties pastangų ir rodomų rezultatų.

Barselonoje K. Jakučionis neteks ir kito mentoriaus – klubą paliekančio Nikola Mirotičiaus.

„Nikola labai geras žmogus – labai padėdavo, duodavo pastabų. Tikrai gaila, kai iš komandos išeina kapitonas“, – pripažino jis.

Jau po metų jaunuolis galės pasirinkti pastaruoju metu itin populiarėjančią kryptį – keltis į JAV universitetą ir žaisti NCAA pirmenybėse.

Vis tik apie tai ir tolimesnius žingsnius NBA link K. Jakučionis dar nemąsto.

„Pradžioje norėčiau laimėti kažką su „Barcelona“, o tada jau gali būti NBA“, – šypsojosi jis.

Pirmadienį K. Jakučionis spėjo užsukti ir į Vilniuje vykstančią „Barcelonos“ organizuojamą vaikų krepšinio stovyklą. Čia kamuolį gainioja 94 vaikai iš aštuonių valstybių.

Jiems patarimus dalina ir pirmasis K. Jakučionio treneris – Sostinės krepšinio mokykloje (SKM) besidarbuojantis Arvydas Menkevičius.

K. Jakučionis pas jį atėjo būdamas dar antrokas, o į Ispaniją patraukė 2021 m.

Prieš išvykdamas Lietuvoje jis spėjo debiutuoti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), o tarp bendraamžių moksleivių tiesiog dominavo ir vidutiniškai rinkdavo po trigubą dublį – 23,8 taško, 14,5 atkovoto kamuolio ir 9,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Barcelonos“ akademijoje jis dar žengė pirmyn, sako A. Menkevičius.

„Patobulėjo. Tikrai. Man kaip treneriui kažkiek pavydu, nes tai reiškia, kad kiti irgi gerai moka dirbti, – juokėsi A. Menkevičius, vertindamas buvusio auklėtinio progresą. – Nemačiau jo du metus, o Eurolygos jaunimo turnyre pamačiau dalykų, kurių jis nedarė prieš Lietuvoje. Matosi, kad sunkiai dirba. Labai džiaugiuosi už jį“.

Minėtame Eurolygos jaunimo turnyre K. Jakučionis pelnė po 17,6 taško, atlikdavo 5 rezultatyvius perdavimus, atkovodavo 3,6 kamuolio ir rinko 20,3 naudingumo balo.

Pasak trenerio, jaunuolio talentas pradėjo ryškėti tik po kelių metų treniruočių – o dabar jis išsiskiria keliais aspektais.

„Kai atėjo antroje klasėje, jis nebuvo pats geriausias žaidėjas komandoje. Talentas ryškėti pradėjo gal penktoje klasėje. Pagrindinis dalykas, kuo jis išsiskyrė – sprendimų priėmimo greičiu. Pas jį ne kojos greičiausios buvo, o galva.

Kitas dalykas – kūrybingumas. Jam nebūtinas derinys, jis pats gali iš nieko sukurti situaciją tiek sau, tiek kitiems. Jis visus kitus padaro žymiai geresniais“, – sakė A. Menkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją