Pakeitus Eurolygos sistemą pajėgiausiame Europos turnyre žaidžiančioms komandoms tenkantis mačų krūvis gerokai išaugo.

Pavyzdžiui, Kauno „Žalgiris“ per vienos savaitės laikotarpį turėjo sužaisti trejas rungtynes (penktadienį namie – su Vitorijos „Baskonia“, antradienį išvykoje – su Stambulo „Fenerbahce“, penktadienį namie – su Tel Avivo „Маccabi“). Prisiminus, kad per tą laiką kauniečiams dar teko sužaisti ir LKL mačą su Klaipėdos „Neptūnu“ belieka konstatuoti, kad komanda rungtyniauja tikru NBA ritmu – kas antrą dieną.

Tokioje pačioje situacijoje yra atsidūrusios visos Eurolygos komandos. Ir faktas, kad prie gerokai intensyvesnio varžybų tempo europiečiai nėra pripratę.

Pirmasis nusiskundimą viešai išreiškė Barselonos ekipos strategas, kurio auklėtiniai laimėjo dvejas iš keturių pirmųjų žaistų Eurolygos rungtynių, o Ispanijos čempionate iškovojo tris pergales iš keturių galimų.

Anot G. Bartzoko, ilgainiui europiečiai tiesiog gali neatlaikyti tenkančio krūvio, o problemos jaučiamos jau dabar.

„Aš labai gerbiu Eurolygos vadovą Jordi Bertomeu, tačiau noriu pasakyti, kad su dabartiniu rungtynių kiekiu mes pradedame panašėti į NBA komanas, Skirtumas tik tas, kad mes neturime tokių resursų ir žaidėjų išteklių“, – pareiškė G. Bartzokas.

Anot jo, Europoje ir požiūris į pralaimėjimą yra visiškai kitas : jei NBA viena nesėkmė labai greitai užmirštama, Senajame žemyne komandai iš karto tenka atlaikyti visai kita psichologinį spaudimą.

„Europoje ir pats krepšinio lygis, ir spaudimas, krentantis komandoms, yra visiškai kitas. Po bet kurio pralaimėjimo čia surengia tikras laidotuves žaidėjams ir treneriui. Situacija tokia, kad po šitokios eilės rungtynių tu turi dirbti nebe treneriu, o psichologu – stengtis, kad komanda sugebėtų atsitiesti. Treniruotėms laiko nebėra ir rengtis rungtynėms galima tik psichologiškai“, – žodžių į vatą nevyniojo G. Bartzokas.

Anot jo, „Barcelona“ pastaruoju metu apskritai ieško, kuo sustiprinti savo sudėtį. Dėl traumos iš rikiuotės iškritus Pau Ribasui, katalonai bando rasti europietį gynėją, kadangi, graiko žodžiais, „visos kitų žemynų žaidėjams skirtos vietos komandoje jau yra užimtos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)