„Šarūną aš labai gerbiu ir Barselona visada bus jo namai. Turėjau tikrai gerus santykius su juo. Jo sutartis pasibaigė ir tai turbūt buvo didžiausias kontraktas Europoje. Atlikę sportinę analizę priėmėme sprendimą, kad jam geriausia bus pradėti naują etapą kitur.

Nenoriu per daug plėstis apie sutarties pratęsimo derybas, bet mums nepatiko kaip viskas vyko. „Barcelona“ negali būti spaudžiama prie sienos derybų metu. Galiausiai supratome, kad tiek sportine, tiek ekonomine prasme pratęsti sutartį nebūtų naudinga. Todėl parodėme pasitikėjimą Rogeriu Grimau. Mėgstu tokius sprendimus – suteikti šansus žmonėms, kurie laimėjo titulus su klubu“, – „Esport3“ televizijai pasakojo J. Laporta.


Š. Jasikevičius Katalonijos klube dirbo trejus metus, per kuriuos po dukart tapo šalies čempionu ir taurės nugalėtoju. Vis tik svarbiausio titulo – Eurolygos trofėjaus – sumedžioti nepavyko.

Lietuvio ir „Barcelonos“ skyrybos apaugo daugybę gandų, o aistros Ispanijoje nerimsta toliau. Buvo kalbama, kad katalonai siūlė lietuviui likti už kiek daugiau nei dvigubai mažesnę algą, bet Š. Jasikevičius pateikė savo, kur kas didesnes finansines sąlygas ir tai privedė prie išsiskyrimo.

Buvo skelbiama, kad Š. Jasikevičius prieš mokesčius uždirbo 3,7 mln. eurų per sezoną.

J. Laporta taip pat patvirtino, kad kitą sezoną „Barcelonos“ krepšinio klubo biudežtas bus nurėžtas 25 proc.

„Šiuo momentu mes negalime turėti 40 mln. eurų biudžeto ir turime jį perskirstyti. Mes nekalbame apie didesnių pajamų generavimą, o taupymą algų sąskaita. Mūsų biudžetas bus apie 30 mln. eurų. Ar galime su tokiais pinigais būti konkurencingi krepšinyje? Žinoma, tai dideli pinigai. Netrūksta žaidėjų, kurie nori atvykti čia žaisti. Tikrai galime būti konkurencingi Eurolygoje“, – užtikrintas buvo jis.

Šiuo metu katalonai turi kitą galvos skausmą – Nikola Mirotičiaus kontrakto situaciją. Puolėjas dar turi dvejus metus galiojančią sutartį, kuri „Barcelonai“ atsieitų net 22 mln. eurų. Komanda visais įmanomais būdais stengiasi ją nutraukti, o tam laiko turi nedaug – iki liepos 1 d.

N. Mirotičius neketina lengvai atsisakyti teisėtai jam priklausančios algos, o taupymo režimą įjungusi „Barcelona“ nori atsikratyti brangiausio Europos žaidėjo.

„Mes paveldėjome Nikolos kontraktą, kuris nėra tvarus ir kalbamės su juo apie tai“, – nekalbus šia tema buvo J. Laporta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)