Prieš kelias savaites L. Westermannas, gerai pažįstamas „Barcos“ strategui Š. Jasikevičiui dar nuo atstovavimo Kauno „Žalgiriui“ laikų, susitarė su katalonų klubu pereiti be jokių papildomų išlaidų, kurios peržengtų suformuoto „Barcelonos“ biudžeto ribas.

„Barcelona“ turėjo apsispręsti kaip įmanoma greičiau, nes Eurolygoje šį sezoną rungtyniavusių žaidėjų perėjimų langas užsidaro trečiadienį 19 val.

Katalonų ekipos naujokas šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per beveik 13 min. pelnė 4,8 taško ir atliko 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

L. Westermanno atvykimas leis Š. Jasikevičiui nuimti žaidimo organizavimo naštą nuo Nicko Calatheso pečių.


Kitas prancūzas Thomas Heurtelis nesugebėjo rasti sau vietos Š. Jasikevičiaus žaidimo schemose, kol galiausiai beveik prarado savo minutes aikštėje. O N. Calathesui atsikvėpti progą suteikia gynėjai Adamas Hanga ir Leandro Bolmaro.

L. Westermannas puikiai pažįsta Š. Jasikevičiaus reikalavimus – du sezonus žaidė lietuvio vadovaujamame „Žalgiryje“ (2016-17 ir 2018-19). Aukštas 198 cm ūgio prancūzas universalesnis nei tautietis Th. Heurtelis, daugiausiai naudos atnešdavęs atakoje.

„Barca“ pasirašė sutartį su L. Westermannu dar gruodžio 20 dieną, tačiau pakibusi ore Th. Heurtelio situacija neleido jau buvusiam „Fenerbahče“ įžaidėjui pradėti darbą naujame klube.

Mat Th. Heurtelis turėjo apsivilkti Stambulo ekipos marškinėlius, tačiau katalonai išsiaiškino, kad krepšininkas už nugaros veda derybas su principiniu varžovu Madrido „Real“. Kita priežastis – nelengvi santykiai su tuo pačiu abiejų krepšininkų agentu Miško Raznatovičiumi.

Th. Heurtelio situacija lieka neaiški, „Barcelonai“ uždėjus „veto“ ir pinigines sankcijas krepšininko perėjimui į Madrido „Real“. Jis grasina, kad tokiu atveju liks klube, net jei negaus žaidimo laiko likusią sezono dalį. Jei taip įvyktų, „Barca“ planuoja leisti jam treniruotis su dublerių komanda arba pasiūlyti jam asmeninį trenerį ar treniruotis vienam.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)