Elito diviziono C grupėje žais „Viči-Aistės“, „Lemminkainen“, Rygos „TTT-Riga“ (Latvija) ir „Minsk-2006“, o D grupėje rungtyniaus Sankt Peterburgo „Spartak“ (Rusija), Minsko „Horizont“ ir Gardino „Olimpia“ (abi - Baltarusija) bei Kijevo „Tim-Scuf“ (Ukraina).

„Viči-Aistės“, „Lemminkainen“, „Spartak“ ir „Horizont“ klubai pirmame etape, kuris baigėsi sekmadienį, nedalyvavo.

Antradienį Vilniuje surengtame BWBL vadovybės ir klubų atstovų susirinkime buvo suderintas varžybų tvarkaraštis, paaiškėjo preliminari finalo ketverto turnyro data. Keturių stipriausių komandų varžybos turėtų vykti balandžio 20-22 dienomis. Rengti finalo turnyrą kol kas pretenduoja Sankt Peterburgas ir Minskas.

Po susirinkimo surengtoje spaudos konferencijoje BWBL prezidentė Kazimira Prunskienė pasidžiaugė, kad šių metų BWBL čempionato dalyvių sąraše - net 16 komandų iš šešių šalių (Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Rusijos ir Ukrainos), o antrame etape kausis penkių šalių ekipos (Elito divizione nebus nė vienos Estijos komandos). Lygos vadovė palinkėjo, kad komandos antrame etape demonstruotų dar geresnį žaidimą ir pritrauktų kuo daugiau žiūrovų.

„Džiugu, kad padidėjo čempionato dalyvių skaičius. Taip pat džiaugiuosi, kad nuo šio sezono krepšinio gerbėjai tiesiogiai gali stebėti rungtynių eigą lygos interneto svetainėje“, - sakė BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas.

Vienas lygos vadovų apgailestavo, kad reguliaraus sezono pabaigoje du techninius pralaimėjimus teko įskaityti Ivano Frankovsko „Frankivsk-Galičina“ (Ukraina) klubui, kuris taip ir nesumokėjo čempionato starto mokesčio.

BWBL viceprezidentas ir „Minsk-2006“ klubo generalinis direktorius Konstantinas Šereverija teigė, kad sunkiausi laikai lygai jau praeityje. Anot jo, galimybėmis dalyvauti BWBL čempione aktyviai domisi Suomijos, Švedijos ir Lenkijos klubai.

„BWBL čempionatas - puiki proga išbandyti jėgas komandoms, nedalyvaujančioms „FIBA-Europe“ varžybose. Manau, kad antrame BWBL pirmenybių etape laukia daug įdomių rungtynių“, - pažymėjo „TTT-Riga“ klubo direktorius Egilas Lūsis.

„Mūsų komanda gana jauna, tačiau šį sezoną Europos taurės varžybose pavyko pasiekti aštuntfinalį. Dabar pagrindinis mūsų tikslas - BWBL finalo ketverto turnyras“, - teigė „Horizont“ komandos administratorius Ruslanas Knacko.

„Trečiadienį mums baigiasi Eurolygos sezonas, todėl džiugu, kad galėsime dalyvauti BWBL čempionate. Džiaugiamės, kad turėsime daug gerų rungtynių iki pat sezono pabaigos“, - teigė „Viči-Aisčių“ komandos administratorius Justas Achramavičius. - Stengsimės apginti nugalėtojų titulą. Manau, kad šiemet tai padaryti bus daug sunkiau nei pernai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją