Vasario pabaigoje LaVaras Ballas Prienuose inicijavo keturių komandų „Bigg Baller Brand“ turnyro organizavimą.

Varžybose dalyvavo šeimininkas, paties LaVaro Ballo epizodiškai treniruotas Prienų-Birštono„Vytautas“ ir trys svečių ekipos –Rygos VEF iš Latvijos, Domžalės „Helios“ iš Slovėnijos ir Ščecino „King Wilki Morskie“ iš Lenkijos.

Pastaroji lietuvio Mindaugo Budzinausko treniruojama lenkų komanda laimėjo visas trejas rungtynes ir tapo turnyro nugalėtoja, o jai atstovaujantis gynėjas Martynas Paliukėnas buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju (MVP).

Čempionu tapusiam Lenkijos klubui įteikta taurė ir dailus tvirto popieraus lakštas su įrašyta laimėjimo suma – 3000 JAV dolerių.

Tuo metu M. Paliukėnas gavo patvirtinimą laimėjęs vardinius „Big Baller Brand“ krepšinio batelius. Greta krepšininko fotografams šypsodamasis pozavo ir pats L. Ballas.

Visgi šie lakštai ir buvo viskas, ką, anot M. Budzinausko, gavo Ščecino klubas. Lenkai iki šiol nesulaukė laimėtų pinigų, o M. Paliukėnas – batelių.

„Mes savo įsipareigojimus išpildėme. Pasirašėme dalyvavimo sutartį, atvažiavome, sužaidėme turnyre – nekėlėme jokių problemų. Turbūt tik tokią, kad laimėjome. Nes pinigų taip ir nesulaukėme iki šiol, nors palikome sąskaitą, į kurią jie turėtų būti pervesti. Martynas negavo ir pažadėtų batelių“, – Krepšinis.lt pasakojo M. Budzinauskas.

„Ilgą laiką laukėme, nes puikiai žinome, kad Prienų klubas turi savų problemų. Tačiau yra žmogiškumo ribos, kurios išseko. Tai tiesiog principo reikalas. Ir šiuo atveju visa esmė ne prizų vertėje, o pačiame organizavimo principe. Komandą į Lietuvą vežiau ir dėl to, kad ji pamatytų šalį, kurioje labai mėgstamas krepšinis, kartu važiavo ir klubo savininkas Krzyzstofas Krolas. Tačiau vyrai pamatė šalį, kurioje apgaudinėja“, – piktinosi krepšinio specialistas.

Anot M. Budzinausko, dėl neišmokėtos sumos jis ne kartą kreipėsi į V. Šeškų, kuris pats lenkų komandą ir pasikvietė į turnyrą, tačiau sulaukė tik pažadų.

„Paskambinčiau pačiam LaVarui, jeigu jis mane būtų kvietęs į turnyrą. Bet kvietė Prienų klubas, skambino pats Šeškus. Taigi, manau, kad čia jau jų reikalas išsiaiškinti, kas, kiek ir iš kur pinigų turi pervesti“, – teigė pašnekovas.

Kad čempionai premijos negavo, patvirtino ir pats V. Šeškus. Pasak jo, atsiskaityti su turnyro laimėtojais planuoja rudenį.

Mindaugas Budzinauskas ("King Wilki Morskie" nuotr.).

Trenerio teigimu, tokia situacija susidarė todėl, kad sutartų pinigų „Vytautui“ iki šiol nėra pervedusi „Facebook“ organizacija, iš kurios prieniškiai apskritai tikėjosi sulaukti daugiau.

„Čia ne kokia nors Ballų skola – čia premija, kurią iš geranoriškumo pažadėjome patys. Ir tai dabar kabo kaip klubo skola. Apskritai, susiklostė tokia situacija, kad turnyrą transliavusi „Facebook“ organizacija mums nesumokėjo planuotų maždaug 15 tūkst. eurų, nes vienose iš trejų turnyro rungtynių nežaidė LaMelo Ballas. O sutartyje su „Facebook“ buvo numatyta, kad jeigu vienas jų nežaidžia, ar žaidžia mažiau nei 10 minučių, „Facebook“ nemoka. Atsirado skylė“, – Krepšinis.lt aiškino V. Šeškus.

M. Budzinausko teigimu, išsiaiškinti dėl neišmokėtos premijos – principo reikalas, kad daugiau tokios situacijos nepasikartotų.

Tuo metu V. Šeškus įsitkinęs, kad Lenkijoje dirbantis treneris piktinasi visiškai be reikalo.

„M. Budzinauskas tik norėjo atvažiuoti į Lietuvą ir gauti reklamos, o dabar kelia triukšmą. Juk prieš važiuojant jie net nežinojo, kad bus numatytos kažkokios premijos, apie tai pasakėme tik Prienuose. Ir ta suma nedidelė, rudenį tikrai atsiskaitysime... Kartojau jam tai ne kartą.

Dabar mums tai nėra prioritetas, turime ir kitų įsipareigojimų, dar ir žaidėjams šiek tiek skolingi. Juokingiausia, kad vieninteliai nepatenkinti tie, kurių treneris – lietuvis. Nei latviai nieko nesako, nei slovėnai. Mes juk atsiskaitysime“, – žadėjo V. Šeškus.

„Reikia ačiū pasakyti, kad į turnyrą pasikvietėme, o ne tokius dalykus viešinti“, – tikino jis.

„Vytauto“ komanda praėjusiame reguliariajame LKL sezone užėmė paskutinę vietą ir prarado teisę dalyvauti pirmenybėse 2018-2019 m. čempionate.

„King Wilki Morskie“ Lenkijos čempionato reguliariajame sezone užėmė 7-ąją vietą ir pateko į ketvirtfinalį, kuriame nusileido vėliau sidabrą iškovojusiems „Ostrow Stal Wielkopolski“ krepšininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)