Mintimis prieš antradienio mačą pasidalino „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas.

„Laukia svarbios rungtynės. Žinome, kad nors varžovams nieko nelemia šios rungtynės, jie atvažiavo jau sekmadienį, treniruojasi. Komandoje naujas treneris, o žaidėjai nori išsikovoti papildomų minučių, kažkas gal svarbesnio vaidmens nori.

Žinome, kad neleis mums žaisti. Geras dalykas tas, kad nereikės jokia matematika užsiiminėti – svarbiausia laimėti vienu tašku ir užsitikrinti namų pranašumą įkrintamosiose varžybose“, – tikslą įvardijo „Ryto“ strategas.

Treneris prisiminė pirmą šio sezono akistatą su grupės lyderiais, kuri įvyko spalio 18 dieną. Prancūzijoje svečiavęsis „Rytas“ po pirmos rungtynių pusės stipriai atsiliko, o antros pusės spurto nepakako – namo išsivežė apmaudų 83:87 (21:32, 9:21, 29:16, 18:24) pralaimėjimą.

„Dabartinė mūsų komanda ir tuometinė – labai skiriasi. Tada atvykome be dviejų startinio penketo žaidėjų, be Martyno Echodo ir Gyčio Radzevičiaus. Dabar mes būsime su jais, pilnai atgavusiais formą.

Esame visiškai kita komanda ir dėl to, jog paskutines penkerias rungtynes žaidžiame besiremdami gynyba. Nuo to pirmo mačo pasikeitė daug kas, tad manau, kad į jį žvalgytis nevertėtų, nes šiuo metu esame visai kitoje situacijoje“, – skirtumus nuo spalio mėnesio įžvelgė G. Žibėnas.

Gytis Radzevičius, Martynas Echodas

Nors komanda atrado savo asmenybę gynyboje, uraganinis puolimas šiek tiek prislopo. Treneris šioje vietoje įžvelgia kitą žingsnį savo auklėtinių augimo procese:

„Balansas. Visada mes norime idealaus to scenarijaus, tačiau atrasti tą balansą tarp gynybos ir puolimo yra labai svarbu, o mes jo nuolat ieškome. Krepšinis yra labai mobilus, nenuspėjamas – galimybių milijonai.“

Strategas taip pat pasidalino, kad rytojaus rungtynėse planuoja žaisti su 12-os žaidėjų rotacija, tačiau joje greičiausiai dar nepasirodys traumą besigydantis gynėjas Keithas Hornsby.

Keith Hornsby ir Giedrius Žibėnas

Nepaisant to, jog Dižono klubas Čempionų lygoje vis dar lieka nenugalėtas, praėjusį ketvirtadienį buvo paskelbta, kad komanda atsisveikina su treneriu Nenadu Markovičiumi, o jo vietą perėmė Laurentas Legname. Su nauju treneriu priešakyje būsimi „Ryto“ varžovai 90:60 sutriuškino „Limoges“ ekipą Prancūzijos čempionate.

„Manau, kad emocinis pakilimas buvo svarbus faktorius pergalėje. Stebėjome tas rungtynes ir labai didelių pokyčių nebuvo: tie patys deriniai, tačiau visai kitas energijos lygis, daugiau kontakto. Žaidėjai nori pasirodyti naujam treneriui ir tai yra normalu", – priešininkų žaidimą pakomentavo „Ryto“ vairininkas.

G. Žibėnas pakomentavo ir bendradarbio Lietuvos rinktinėje Kazio Maksvyčio situaciją Kauno „Žalgirio“ stovykloje.

„Manau, kad tas trenerio darbas yra labai nedėkingas. Jei kažkokia trauma – treneris kaltas, jei kažkokios krepšinio operacijos vėluoja klube, tai turbūt taip pat trenerio kaltė. Jeigu komanda pralaimi, tada jau sutinku, kad trenerio kaltė.

Mano nuomone, kiekviename klube ir kiti žmonės turi prisiimti atsakomybės daugiau, nes dabar visos strėlės eina treneriui.

Palaikymas maksimalus, nes matome, kaip ir žaidėjai, sirgaliai palaiko, o treneris tikrai nėra vienintelė priežastis, kodėl komanda šiuo metu žaidžia prasčiau“, – apie kolegą atsiliepė G. Žibėnas.

Akistata tarp „Ryto“ ir Dižono JDA komandų – antradienį, 19.30 val.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją