Mūsų komanda (O. Varanauskas, Darius Tarvydas, Vitalijus Lukša ir Giedrius Marčiukaitis) po atkaklios kovos 18:20 turėjo pripažinti slovėnų pranašumą.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė 7 taškus pelnęs V. Lukša. 5 pridėjo D. Tarvydas, 4 – O. Varanauskas, 2 – G. Marčiukaitis.

„Žaidėme prieš labai patyrusią komandą. Bandėme įsivelti į greitesnį žaidimą, nuvarginti varžovus, tačiau patys klydome, neapsigynėme. Gal po pirmų dviejų pergalių atrodė, kad bus lengviau“, – po rungtynių su Slovėnijos komanda pripažino Lietuvos rinktinės žaidėjas G. Marčiukaitis.

Antradienį lietuviai po pratęsimo 16:15 palaužė Europos čempionę Rumuniją ir 19:12 įveikė Izraelį. A grupėje lietuviai užėmė 2 vietą.

„Šiemet jiems tai pirmas toks rimtas turnyras rimtas, truputį jaučiasi, kad iškritę iš ritmo. Pasirodymą galima įvertinti vidutiniškai. Galėjo geriau, bet nebuvo blogai. Labai svarbi pergalė po pratęsimo prieš Rumuniją. Žaidimas šiame mače nebuvo gražus, vyko nervų karas, aikštėje pūtė labai stiprus vėjas. Ir tą karą laimėjo mūsų rinktinė. O lygių komandų dvikovoje su slovėnais pralaimėjome. Bet visos ekipos patenka į atkrintamąsias varžybas. Todėl šis pralaimėjimas gal net laiku ir vietoje“, – sakė komandos treneris Mindaugas Budzinauskas.

Vakare į krepšinio aikštelę įžengė ir merginos. Tačiau ir joms teko patirti pirmąją nesėkmę. Eglė Tarasevičiūtė, Kristina Alminaitė, Kornelija Balčiūnaitė ir Erika Liutkutė 15:21 pralaimėjo Rusijos ekipai.

K. Alminaitė įmetė 7, E. Tarasevičiūtė – 5, K. Balčiūnaitė – 3, o E. Liutkutė taškais nepasižymėjo.

„Žinome, ką reiktų pakeisti prieš atkrintamąsias varžybas. Svarbiausia – nežaisti vien per Kristiną. Privalome ir kitos imtis iniciatyvos. Bet tik prasideda rungtynės ir vėl visos žiūrime į Kristiną. Stengsimės visos veržtis“, – žadėjo K. Balčiūnaitė.

Antradienį mūsiškės D grupėje taip pat šventė dvi pergales: 14:12 parklupdyta Rumunija ir 18:9 nugalėtas Izraelis.

Grupėje po dvi pergales iškovojo trys rinktinės. Dėl blogesnio taškų santykio Lietuva liko trečia. Pirmoji vieta atiteko Rusijai, antroji – Rumunijai.

„Sužaidėme tikrai gerai. Rezultatai parodė, kad komandos buvo lygios“, – pirmą etapą apibendrino K. Balčiūnaitė. Jai pritarė ir Lietuvos komandų treneris M. Budzinauskas: „Merginų pasirodymą pavadinčiau geru. Iki labai gero šiek tiek pritrūko. Bet jos kovoja, atiduoda visas jėgas, todėl kažkokių esminių pakeitimų žaidime tikrai nedarysime. Grupė nelengva, pralaimėjome tik Rusijai, kuri yra pagrindinė turnyro favoritė. Nors stengėmės, rusės sužaidė labai geras rungtynes. Tokia lygi grupė buvo labai geras pasirengimas atkrintamosioms varžyboms.“

Aštuntfinalyje vyrai stos į dvikovą prieš Andorą, o moterys stos į kovą su Azerbaidžano atstovėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)