Šiame, jau tradicija tapusiame tarptautiniame turnyre dalyvavo 14 komandų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Tarpusavyje varžėsi 2000-2001 m. gim. mergaičių ir berniukų komandos iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Latvijos ir Rusijos.

Kaip ir kasmet į mokyklą susirinko didžiulis būrys jaunųjų krepšininkų, jų tėvelių ir gerbėjų. Turnyre dalyvavo net 3 Vilniaus krepšinio mokyklos trenerių Raimundo Kairio, Živilės Mikalauskaitės ir Jūratės Cicėnienės komandos.

Vilniaus krepšinio mokyklos trenerė Živilė Mikalauskatė džiaugėsi, kad į turnyrą šventiniu laikotarpiu susirinko visos kviestos komandos bei džiaugėsi savo komandos sėkme. Jos auklėtinės tarp mergaičių užėmė pirmą vietą.

Berniukų didžiosios kovos krepšinio aikštelėje vyko dėl 3-4 vietos ir žinoma, finale. 3-čią vietą turnyre išplėšė Kauno KM „Aiščiai“ kurie po permainingos kovos vis dėlto palaužė Š. Marčiulionio KA komandą rezultatu 43:46.

Finale kovojo svečiai iš Rusijos Maskvos „Glorija“ ir Rygos DSN komandos. Pirmoje rungtynių pusėje kova vyko taškas į tašką, tačiau antroje rungtynių pusėje Rusijos atstovai įgijo didelę persvarą. Laimėję rungtynes rezultatu 58:41 rusai tapo turnyro nugalėtojais.

Tarptautinio 38-ojo vaikų krepšinio turnyro „Vilnius 2013“ uždarymo ceremonijos metu dalyvius bei svečius džiugino sportinių šokių kolektyvo „Fortūna“ šokėjos bei Lietuvos gimnasčių čempionės Brigita Kreivytė ir Miglė Zdanevičiūtė.

Mergaitės:
1. Vilniaus KM I
2. Kauno KM , ,Aisčiai“
3. Šiaulių SM ,,Saulė“
4. Rygos ,, Jugla“
5. V. Knašiaus KM
6. Vilniaus KM II

Berniukai:
1. Maskvos ,,Glorija“
2. Rygos ,,DSN“
3. Kauno KM ,,Aisčiai“
4. Š. Marčiulionio KA
5. Panevėžio KKSC
6. Vilniaus KM I
7. Vilniaus KM II
8. Vilniaus KM III

Turnyre tai pat buvo išrinkti bei apdovanoti naudingiausi komandų žaidėjai.

Berniukai:
Vilniaus KM I - Gytis Baublys
Vilniaus KM II – Simas Jarubauskas
Vilniaus KM III – Milanas Bedulskis
Maskvos ,, Glorija“ - Griša Peregudo
Š. Marčiulionio KA – Tomas Gerbutavičius
Panevėžio KKSC – Paulius Urbonas
Kauno KM ,,Aisčiai“ - Rokas Bučys
Rygos ,,DSN“ - Artūrs Kurucs

Mergaitės:
Vilniaus KM I – Dalia Donskichytė
Kauno KM „Aisčiai“ - Patricija Venckutė
Šiaulių SM ,,Saulė“ - Brigita Sinickaitė
Rygos ,, Jugla“ - Keita Bolšaka
V. Knašiaus KM – Greta Janavičiūtė
Vilniaus KM II – Justina Godaitė

Naudingiausiomis Naujametinio turnyro ,,Vilnius 2013“ žaidėjomis pripažintos Vilniaus KM I, trenerės Živilės Mikalauskaitės auklėtinės, Eglė Zabotkaitė ir Goda Kuzminskytė, o naudingiausiu turnyro žaidėju tapo Rygos DSN žaidėjas Artūrs Žagars. Perspektyviausiu turnyro žaidėju pripažintas trenerio Raimundo Kairio auklėtinis, Vilniaus KM I žaidėjas, Jonas Paukštė.

Šie jaunieji krepšininkai apdovanoti Vilniaus krepšinio mokyklos, Lietuvos krepšinio federacijos bei dovanų idėjų specialistų „Gera Dovana“ įsteigtais prizais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją