Viena NBA Vakarų konferencijos lyderių „Oklahoma City Thunder“ nusprendė atsisveikinti su serbu V. Micičiumi, latviu Daviu Bertaniu ir Tre Mannu. Šie žaidėjai iškeliavo į Šarlotės „Hornets“ ekipą, o „Thunder“ mainais gavo Gordoną Haywardą.


Amerikietis geriausiai žinomas už savo laiką praleistą Jutos „Jazz“ komandoje, kur jis sužaidė ir geriausią karjeros sezoną, kai metė po 21,9 taško, atkovojo po 5,4 kamuolio ir išdalino po 3,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

2017 metais krepšininkas persikėlė į daug žadančią „Celtics“ komandą, tačiau pirmose reguliaraus sezono rungtynėse su komanda jis susilaužė koją ir visus metus praleido be krepšinio.

Per keturis sezonus Šarlotėje G. Haywardas fiksavo po 16,3 taško, 4 rezultatyvius perdavimus ir 4,8 atkovoto kamuolio, tačiau niekada nesužaidė daugiau nei 50 rungtynių.

Paskutinėmis minutėmis iki termino pabaigos taip pat pranešta apie sandorį tarp Toronto „Raptors“ ir Bruklino „Nets“, pagal kurį Vokietijos rinktinės lyderis Dennisas Schroderis iškeliauja į prestižinį Niujorko rajoną, o Spenceris Dinwiddie skrenda į Kanadą.


Kituose europietiškuose mainuose dalyvavo Detroito „Pistons“ ir Niujorko „Knicks“ klubai. Kol kas blogiausia šio sezono NBA komanda Bojaną Bogdanovičių ir Alec‘ą Burksą iškeitė į Evaną Fournier, Malachi Flynną, Ryaną Arcidiaconą, Quentiną Grimesą ir du antrojo rato šaukimus naujokų biržoje.


Pastiprinimo sulaukė ir vienas geriausių europiečių visoje lygoje Luka Dončičius. Jo atstovaujama Dalaso „Mavericks“ komanda Richauną Holmesą išmainė į Vašingtono „Wizards“ centro puolėją Danielį Gaffordą. 25-erių amerikietis šiame sezone renka po beveik 11 taškų (69 proc. taiklumas) ir atkovoja po 8 kamuolius.

Paskutinėmis sekundėmis prieš užsidarant mainų langui „Mavs“ taip pat sutarė dėl puolėjo P.J. Washingtono mainų su „Hornets“ komanda. Į Šarlotę išvyko puolėjas Grantas Williamsas, Sethas Curry ir pirmojo rato šaukimas naujokų biržoje.

P. J. Washingtonas šiais metais meta po 13,6 taško, nusiima po 5,3 kamuolio ir išdalina po 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją