Šiose rungtynėse be Pauliaus Jankūno, Augusto Limos ir Kevino Pangoso vertęsis „Žalgiris“ penktadienį ir šeštadienį Kaorlės mieste dar dalyvaus keturių komandų draugiškame turnyre.

Mačą su Udinės ekipa lyg iš natų pradėjo Leo Westermannas, kuris dukart taikliai atakavo iš toli ir pelnė pirmuosius 8-is „Žalgirio“ taškus. Po Antano Kavaliausko dėjimo, įpusėjus pirmajam kėliniui, žalgiriečiai buvo priekyje 10:8. Nuo suolo į aikštę žengė ir iškart tritaškiu pasižymėjo Artūras Milaknis, po 2 taškus pridėjo Robertas Javtokas, Brockas Motumas ir Lukas Lekavičius, tačiau po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus – 19:19.

Antrojo kėlinio pradžioje Udinės komanda trumpai pirmavo (22:25). Į tai žalgiriečiai atsakė spurtu 11:0, kurį pradėjo A. Milaknio tritaškis, o užbaigė B. Motumo keturi taškai iš eilės – 33:25. Ataką „2+1“ įgyvendino A. Kavaliauskas, L.Lekavičiaus prasiveržimas skirtumą jau didino iki dviženklio – 38:27. Varžovus ir toliau baudė A. Milaknis, pataikęs 2 tritaškius iš eilės (41:27, 44:31). Antrąjį kėlinį baigė pirmasis Pauliaus Valinsko taškas vilkint pagrindinės komandos marškinėlius – 45:33.

Trečiąjį kėlinį puikiai pradėjo L. Lekavičius, pataikęs iš toli ir atlikęs tikslų perdavimą A.Kavaliauskui – 50:35. Udinės ekipa sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 10 taškų, tačiau tai buvo paskutinis pasispardymas. Žalgiriečiai įjungė aukštesnę pavarą: Lukas pelnė dar du taškus, tarp B. Motumo metimų įsiterpė R. Javtoko dvitaškis (58:40). P. Valinskas galingai užbaigė ataką su pražanga, o jo netaiklų baudos metimą iškart taisė R. Javtokas. Varžovų negelbėjo ir minutės pertraukėlė, po kurios Renaldas Seibutis ir A. Milaknis realizavo baudas, o atkarpą 22:2 vainikavo dar penki B. Motumo taškai – 72:44.

Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas. Septynioliktąjį savo tašką rinko B.Motumas, pasižymėjo P. Valinskas ir A. Kavaliauskas – 78:49. Penkis taškus iš eilės pelnęs R. Seibutis buvo išauginęs pranašumą iki 31 taško – 83:52. Rungtynėms artėjant į pabaigą keturis taškus įmetė Isaiah Hartensteinas, po du pridėjo R. Javtokas ir R. Seibutis – 91:63.

APU GSA: T. Laseris 16, E. Delegalas 12, R. Castelli 9, R. Truccolo 9 taškai.

„Žalgiris“: B. Motumas 17 (7/8 dvitaškiai), A. Milaknis 14 (4/5 tritaškiai), A. Kavaliauskas 11 (8 atk. kam.), L. Lekavičius 10, R. Seibutis 9, L. Westermannas 8, R. Javtokas ir P. Valinskas po 6, I. Hartensteinas ir E. Ulanovas po 4 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)