„Motiejūno bombytė“, – konstatavo TV komentatorius Vaidas Čeponis, dažnai skeptiškai atsiliepdavęs apie stratego iš Austrijos taktinius ėjimus krepšinio aikštėje.

Tam, kad M. Schilleris būtų išverstas iš Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio kėdės, šį sezoną užteko dviejų pralaimėjimų Eurolygoje – Vilerbano ASVEL (76:88) ir Sankt Peterburgo „Zenit“ (64:70) ekipoms.

„Sėdėti ir laukti, kad situacija stebuklingai pasikeis, nenorėjome, pasielgėme taip, kad nepalaidotume sezono“, – tokį skubų sprendimą argumentavo klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Logikos yra: kita savaitė – dviguba (žalgiriečių laukia išvykos į Belgradą ir Pirėją), tad šiuo metu tik dėl kiek geresnio įmestų ir praleistų taškų santykio turnyro lentelėje Berlyno ALBĄ ir Vitorijos „Baskonią“ lenkiančių kauniečių padėtis komplikuotis galėtų dar labiau.

Kita vertus, kyla klausimų dėl dabartinės komandos sudėties ir to, ar naujasis vedlys slovėnas Jurijus Zdovcas su ja gali nuversti kalnus. Neatsitiktinai keli baigiamieji klausimai paskutinėje M. Schillerio spaudos konferencijoje Kaune nuskambėjo apie Emmanuelį Mudiay – žmogų, kuris kol kas tikrai neprimena septintojo NBA naujokų biržos šaukimo.

„Mano manymu, sprendimas – skubotas, gal dar vertėjo palaukti. Bet vadyba turbūt jau seniai ruošė šį projektą ir žinojo, kad kažkas yra blogai ir kad to šitas treneris pakeisti negali, jis prarado pasitikėjimą. Nes kitu atveju, per vieną dieną nuimti pagrindinį trenerį ir iš karto pasakyti kito pavardę, nepavyktų.

Šiai komandai reikėjo stipresnės rankos. Liberalumas, demokratiškumas ir malonus bendravimas su žaidėjais šį kartą nepasiteisino. Ta tvirta ranka jau davė pergalių „Žalgiriui“ – prisiminkime Šarūno Jasikevičiaus pavyzdį. Su jo griežtumu buvo pasiektas labai geras rezultatas. Turbūt tokia logika klubas vadovaujasi ir dabar bei nusprendė, kad reikia grįžti prie senos strategijos“, – svarstė buvęs „Žalgirio“ vairininkas Rimantas Grigas.

Paklaustas, ar J. Zdovcas gali tapti tuo gelbėtoju, 59-erių metų krepšinio specialistas šiame pasirinkime įžvelgė nemažai teigiamų dalykų.

„J. Zdovcas, kaip treneris, vis tiek yra labiau patyręs, ypač Europoje. Jis matęs visokio lygio žaidėjų ir komandų, todėl turėtų greičiau prisitaikyti prie Eurolygos krepšinio. Be to, jis – daug griežtesnis nei M. Schilleris. Gal tos balkaniškos rankos šiuo metu kaip tik ir reikia“, – teigė jis.

Ar prie šoninės linijos vėl išaugęs decibelų lygis pakels ir žaliai-baltų žaidimą į kitą lygį? Klausimas, į kurį atsakymą sužinosime jau artimiausiomis savaitėmis.

Išsamus pokalbis su R. Grigu ir V. Čeponiu apie „Žalgirio“ bėdas – naujausioje „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)