„Šiauliams“ nepavyko žengti istorinio žingsnio Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Saulės miesto ekipa 89:94 nusileido Vilniaus „Rytui“ ir turnyre finišavo ketvirti.

Šiauliečiams tai buvo antrasis KMT finalo ketvertas klubo istorijoje. 2022 metais „Šiauliai“ taip pat užėmė 4 vietą.

Po rungtynių šios komandos vyriausiasis treneris Žydrūnas Urbonas kalbėjo apie priežastis, kodėl nepavyko pasiekti pergalės.

„Sūnus paprašė neskriausti „Ryto“, kadangi, šis augo „Ryto“ sistemoje. Jeigu rimčiau, atidavėme pradžią, daug mentalinių klaidų rungtynių pradžioje ir įgijome dviženklį deficitą. Jie yra talentingi puolime. Jie šiandien sumetė savo metimus, kurių nesusimetė vakar. Tikrai buvo nelengva grįžti į rungtynes, bet antroje rungtynių pusėje pavyko apsitvarkyti savo žaidimą. „Rytas“ sužaidė geras rungtynes ir nusipelnė šios pergalės“, – apie nesėkmę pasibaigusias rungtynes kalbėjo treneris.

Šiose rungtynėse traumą patyrė Eimantas Stankevičius, kuriam prireikė ir medikų pagalbos.

„Eimantas iškrito iš rikiuotės, kažkas atsitiko su keliu. Labai gaila. Tikimės, jog trauma nėra rimta ir krepšininkas galės grįžti į rikiuotę už 2-3 savaičių“, – snaiperio traumos rimtumą apžvelgė strategas.

Po taiklaus metimo „Ryto“ krepšininkas Marcusas Fosteris užsiėmė psichologiniais žaidimais prieš „Šiaulių“ strategą.

„Nieko man nesakė, jis to labai pasidžiaugė. Nesutikau aš jo žvilgsnio, bet pajutau jo džiugesį. Man tai patinka – tai yra krepšinio grožis. Aš tai skatinu daryti savo komandą – psichologiškai žlugdyti varžovus“, – apie M. Fosterio psichologinius žaidmus kalbėjo Ž. Urbonas.

Strategas pažymiu įvertino komandos pasirodymą KMT finalo ketverte.

„Stiprus aštuonetas, pergalės nepasiekėme, bet mes užaugome kaip komanda. Atsirado naujų ginklų komandoje, kuriais galėjau naudotis. Komanda užaugo psichologiškai, ugdome charakterį, bet dar truputį trūksta, – komandos pasirodymą įvertino sezono eigoje į klubą atvykęs specialistas.

Kalbėdamas apie principinių komandų sirgalių nesantaika, Ž. Urbonas teigė, jog tai yra krepšinio grožis.

„Ta priešprieša yra nuostabi. Įsivaizduokite, jei „Žalgiris“ neturėtų jokio principinio varžovo. „Ryto“ fanai buvo puikūs. Būtų labai neįdomu, jei nebūtų tokio varžovo kauniečiams. Šis reiškinys yra labai reikalingas – tai krepšinio dalis“, – apie „Žalgirio“ ir „Ryto“ priešprieša kalbėjo treneris.

Finale treneris regi favoritą, bet jo užtikrintumu nėra tikras.

„Norėtųsi sakyti, kad kauniečiai favoritai, bet nesu tikras. Jeii „Lietkabelis“ laikysis iki rungtynių pabaigos, tuomet bus labai įdomu. Labai svarbus bus emocinis faktorius, nes panevėžiečiams pusfinalis kainavo daug emocijų“, – apie klibantį kauniečių favoritų statusą kalbėjo Ž. Urbonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją