Kauno „Žalgiris 103:75 sutriuškino mažeikiškius, o kauniečių trenerį Andrea Trinchieri neramino tik vienas dalykas.

„Tris kėlinius žaidėme gerai. Vienintelis blogas dalykas – Dovydo Giedraičio ir Brady Maneko traumos. Kelių valandų bėgyje sužinosime jų rimtumą. Pačios rungtynės mums buvo solidžios“, – kalbėjo kauniečių strategas.

55-erių specialistas džiaugėsi, jog komanda puikiai dalinosi kamuoliu.

„Iš 38 taiklių metimų komanda atliko 28 rezultatyvius perdavimus. Iš šono tai atrodė lengvos rungtynės, bet penktadienį mes turėjome sunkias rungtynes Belgrade. Šiandien mes puikiai judinome kamuolį ir dėl to esu labai laimingas“, – pasidžiaugė italas.

A. Trinchieri pridūrė, jog tokio kauniečių agresyvumo tikisi ne tik vietinėse pirmenybėse, bet ir Eurolygoje.

„Būčiau labai patenkintas, jei tokį agresyvumo lygį išlaikytume Eurolygos rungtynėse“, – komentavo treneris.

Šiandien įvyko „Žalgirio“ komandos trenerio asistento Massimiliano Menetti debiutas „Žalgirio“ arenoje. A. Trinchieri teigė, jog nekantrauja, kada jo kolega susipažins su atmosfera Eurolygos rungtynėse.

„Noriu, jog treneris pamatytų atmosferą „Žalgirio“ arenoje Eurolygos rungtynėse. To aš labai laukiu“, – apie M. Menetti debiutą Kaune kalbėjo jis.

Šiose rungtynėse Lukas Lekavičius pakilo į 6-ąją vietą rezultatyviausių „Žalgirio“ žaidėjų LKL istorijoje poziciją. Treneris atidavė pagarbą ilgamečiui Kauno komandos krepšininkui.

„Lukas yra „Žalgirio“ vaikis. Visą karjerą aš matau jį žaidžiantį tų pačių spalvų aprangomis – žalia ir balta. Jis yra labai agresyvus puolime ir pelno daug taškų, tačiau iš jo aš prašau dar daugiau dalykų. Nors jis yra mažo ūgio, Lukas žaidžia geriau nei tas ūgis atrodo“, – gražius žodžius L. Lekavičiui skyrė italas.

Tas pats L. Lekavičius pelnė komandos 100-ąjį tašką ir pirks komandai vakarienę. Tiesa, ją turės pirkti ir dar vienas žalgirietis.

„Rytoj mūsų laukia sušiai, bet turiu pasakyti, jog juos taip pat pirks Danielius Lavrinovičius, kuris praėjusiose rungtynėse tyčia nepelnė šimtojo taško, tad jis su Luku kartu pirks sušius“, – apie lauksiančią vakarienę kalbėjo A. Trinchieri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)