„Man džiugu, kad vyrai gavo tą pagarbą, nes jie jos tikrai nusipelnė. Aš manau, kad būtent tai jiems yra svarbiausias dalykas: ne pinigai, ne blizgučiai, o pagarba“, – tikino jis.

Šiauliai“ šeštadienį pirmą kartą rungtyniavo Karaliaus Mindaugo taurės finaliniame ketverte ir turi šansą iškovoti pirmus savo KMT medalius. Nors tai geras rezultatas, strategas teigia, kad pritrūko laimės:

„Tas momentas, kai pabėgo „Žalgiris“ – neįsivaizduoju, ar gali labiau nesisekti. Nepataikėme iš krepšio, gavome bloką greitame puolime ir prametėme kelis laisvus tritaškius. Tada mes juos paleidome per 10 taškelių. Negaliu kaltini nė vieno žaidėjo, tiesiog labai nedėkingos situacijos. Nebuvome nuvargę – nemanau, kad tai buvo faktorius, bet tiesiog trūko sportinės sėkmės.

Žaidėme iki paties galo, tačiau pergalės ištempti nepavyko – dėstė treneris. – Smagu, manau, kad „Šiauliuose“ tęsiame gerą vakarėlį, kurį pradėjome ir nesiruošiame jo baigti.“

Ž. Urbonas atskleidė, kad turėjo pašnekesių ir su varžovų strategu Andrea Trinchieri, kuris anksčiau yra treniravęs Belgrado „Partizan“ komandą.

„Su Trinchieri turime gerą bendrystę – pakalbėjome prieš rungtynes, po jų. Jis man sako, kad galėčiau dirbti Serbijoj. Pranešiau jam, kad neseniai grįžau iš Kosovo, tai jis man pasakė „Ne, ne, ten baisu, ten važiuoti nereikėjo“, – juokėsi Ž. Urbonas.

„Šiose rungtynėse mūsų neslėgė jokia įtampa, juolab, kai prieš tai žaistose rungtynėse pataikėme apie 15 tritaškių. Jei taip būtumėme metę ir šiandien, kauniečiams tikrai būtų buvę sunku.

Reikia pripažinti – šiandien nei mes, nei „Žalgiris“ nedemonstravome gero pataikymo. Todel mes neleidome jiems pabėgti. Svarbiausia, buvo išlaikyti juos netoli, nepaleisti per daugiau nei 10 taškų – mano mintis tokia buvo, o vyrai tai puikiai išpildė.

Tokie strateginiai sprendimai mums tikrai šiandien padėjo, nes „Žalgiris“ mėgsta žaisti ant emocijų. Jiems reikia palaikymo, jie gaudo tas bangeles ir taip laimi, o šiandien mes tai vis nukirsdavome“, – pasipriešinimo priežastis dėstė strategas.

Pirmajame KMT pusfinalyje skaudų pralaimėjimą patyrė Vilniaus „Ryto“ krepšininkai, kurie 86:94 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“. Tai bus jau ketvirti metai paeiliui, kai vilniečių nepamatysime didžiajame finale.

„Man šiek tiek gaila „Ryto“, kalbant bendrąja prasme. Tiek metų jiems jau nesiseka, prieš keletą metų ir aš buvau jų baudėjas.

Nieko nepadarysi, laimėjo stipresnė komanda šiai dienai. „Lietkabelis“ laimėjo, nes buvo geriau pasiruošę ir alkanesni. Per pirmus du kėlinius atrodė lyg vilniečiai kontroliuoja tas rungtynes, lyg ir ramu, bet akivaizdu, kad kažkur nepasiruošė ir paleido pergalę“, – tiesmukiškai kalbėjo „Šiaulių“ vairininkas.

Toje akistatoje dominuojantį pasirodymą surengė centro puolėjas Džordže Gagičius, kuris vos prieš mėnesį paliko Vilniaus „Wolves“ klubą. Serbas sužaidė 30 minučių, įmetė 31 tašką, atkovojo 10 kamuolių ir užfiksavo 44 naudingumo balus:

„Įdomu, kaip D. Gagičius atrodys rytoj. Manau, kad jis bus miręs, – juokavo apie žaidėjo formą buvęs krepšininkas. – „Žalgiriui“ nuo to bus lengviau, nes jis šaunuolis – solidus žaidėjas, gauna kamuolį po krepšiu ir daro savo reikalus. Šiandien jam tai puikiai pavyko.“

Nors Ž. Urbonas vos prieš pusmetį atrado darbą Prištinoje, jam trenerio pareigas ten teko palikti, o dabar jis „Šiauliuose“, atgaivino jų sezoną, o sekmadienį jau kovos prieš Vilniaus „Rytą“ dėl KMT bronzos didžiausioje Lietuvos arenoje.

„Niekada neabejoju savo komandomis ir niekada neabejoju savimi. Mūsų komanda atlieka puikų darbą, mes esame labai vieningi, o būtent tai ir norėjau atvežti į šią komandą.

Trenerio efektas yra labai realus dalykas, visada būna geros rungtynės ar dvejos, bet aš norėjau parodyti, kad čia ne tik trumpalaikis efektas, o nuoseklus darbas, kuris nulemia pakitusius rezultatus“, – su pasididžiavimu kalbėjo strategas.

Sekmadienį 15.45 val. Ž. Urbono vadovaujami „Šiauliai“ susitiks su „Rytu“ kovoje dėl 3-iosios vietos, o didysis finalas tarp Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ – 19.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją