„Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas tvirtina, kad pagrindinė skyrybų priežastis – delikati klubo finansinė situacija, tačiau ji – ne vienintelė.

Jis išskyrė keturis veiksnius, kurie lėmė trejus metus trukusios Š. Jasikevičiaus eros pabaigą.

Kaip ir minėta, pirmoji – ekonominė situacija. Pasak „Mundo Deportivo“ žurnalisto, Š. Jasikevičius buvo geriausiai apmokamas Europos treneris ir artimiausius konkurentus lenkė ženkliai – šaltiniai klube teigė, kad lietuvio atlyginimas iki mokesčių siekė net 3,7 mln. eurų. „Barcelona“ nebebuvo pajėgi mokėti tokių pinigų ir apie tai treneriui buvo pranešta prieš kelias savaites.

Pirminė Šaro reakcija buvo ganėtinai palanki – jis žadėjo tęsti darbus ir už 80 proc. mažesnį atlygį, jeigu jam bus pristatytas geras sportinis projektas. Katalonai lietuviui pasiūlė kur kas didesnį atlygį – jis siekė apie 40-45 proc. buvusio kontrakto dydžio, tačiau Š. Jasikevičius su tuo nesutiko ir pateikė savo norus, kurie buvo kur kas didesni.

„Tai nuvylė komandą ir ši nusprendė sukti skirtingais keliais – valdžia liko su jausmu, kad ankstesni Šaro žodžiai tebuvo tuščios kalbos“, – rašo žurnalistas.

Antroji priežastis – Š. Jasikevičius dėl savo būdo norėjo viską kontroliuoti. Jis pats susisiekdavo su agentais ir jį dominančiais žaidėjais, nekreipdamas dėmesio į klubo hierarchiją.

„Lietuvis norėjo būti treneriu, generaliniu direktoriumi, prezidentu – viskuo viename. Klubas norėjo įvesti griežtesnį, hierarchiniu principu pagrįstą bendravimą, bet lietuviui tai nepatiko“, – tvirtina ispanas.

Dar viena skyrybų priežastis – Šaro santykiai su žaidėjais. J. Huguetas teigia, kad treneris turėjo daugybę problemų bendraudamas su auklėtiniais.

„Pykčiai rungtynių metu, vieša kritika po pralaimėjimų (niekada neprisiimant kaltės sau), blogi žodžiai treniruočių metu. Klubas stengėsi tai pakeisti, tačiau pokyčiai trukdavo trumpai. Nemažai dabartinės komandos žaidėjų šiandien yra laimingesni nei praėjusią savaitę“, – rašo „Mundo Deportivo“.

Paskutinioji priežastis – „Barcelona“ norėjo judėti kita žaidimo filosofijos kryptimi nei lietuvis. Iki šiol buvo laikomasi trenerio vizijos, tačiau tam atėjo galas po dar vieno nusivylimo Eurolygos finalo ketverte. Lietuvis ieškodavo žaidėjų, kurie tiktų sistemai ir kartais tai reikšdavo kai kurių krepšininkų atsisakymą.

„Pavyzdžiui, jis prieštaravo Kevino Punterio atvykimui. Klubo vadovai nebenorėjo su tuo taikytis, nes jie įsitikinę, kad tokio tipo žaidėjai yra reikalingi norint laimėti Eurolygą“, – pabrėžė žurnalistas.

Sutapimas ar ne, jau kitą dieną po Š. Jasikevičiaus patraukimo, pranešta, kad K. Punteris sudarys dvejų metų sutarti su katalonais.

Galiausiai viskas susidėjo ir tai lėmė išsiskyrimą – per tris sezonus Š. Jasikevičius dukart tapo Ispanijos čempionu, dukart laimėjo šalies taurę, bet triskart klupo Eurolygos finalo ketverte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)