„Antradienį turėjome neblogą treniruotę, dar vieną turėsime Vitorijoje, peržiūrėsime vaizdo medžiagą. Turime užmiršti viską ir pasiruošti rungtynėms“, – trečiadienį po rytinės komandos treniruotės kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ savaitgalį iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę, finale užtikrintai įveikdamas Vilniaus „Rytą“. Ar tos emocijos padeda?

„Emocinis pakilimas negali būti ilgą laiką. Manau, kad jaučiasi kažkoks pagerėjimas žaidime, galbūt žaidėjai labiau tiki savo jėgomis. Aišku, tai yra daug maloniau, kai viskas gerai sekasi. Kita vertus, kiekvienose rungtynėse viskas prasideda nuo nulio, turi iš naujo užsivesti. Juo labiau, kad varžovas, žvelgiant į artėjančias rungtynes, yra geresnėje situacijoje – jie ilgiau ruošėsi, turėjo aibę laiko pagerinti savo fizinę formą, suprasti naują trenerio sistemą“, – sakė jis.

„Žalgiris“ ir „Baskonia“ Eurolygoje iškovojo po 9 pergales, patyrė po 15 pralaimėjimų ir turnyro lentelėje rikiuojasi šalia – 13 ir 14 vietose. Tik dėl geresnio taškų santykio Lietuvos čempionai yra kiek aukščiau būsimų savo varžovų.

Paskutinėse Eurolygos rungtynėse Vitorijos ekipa namie 79:65 įveikė Vilerbano ASVEL, o „Žalgiris“ išvykoje 91:96 nusileido šio sezono lyderei Stambulo „Anadolu Efes“ komandai, kuri nutraukė trijų iš eilės Lietuvos čempionų pergalių seriją.

Pirmame šio sezono susitikime Kaune „Baskonia“ įveikė žalgiriečius 70:58. Tačiau dabar komandai vadovauja kitas treneris – Duško Ivanovičius, o ekipos sudėtyje yra permainų – išėjo Nickas Stauskas, atvyko Zoranas Dragičius ir Semajus Christonas.

„Su nauju treneriu jie stengiasi žaisti agresyviau, nors ir prie Velimiro Perasovičiaus netrūko to agresyvumo. Juos kankina traumos, reikia įvesti naujus žaidėjus į Eurolygos lygį, į komandos bendrą vaizdą. Naujokai žaidžia savo minutes. Z. Dragičius visiems yra žinomas, S. Christonui pirmieji metai Eurolygoje. Jis talentingas, mėgina susikurti savo vardą Europoje, gerai ginasi, veržtis gali, mes privalome apie jį galvoti“, – neabejojo Š. Jasikevičius.

Anot jo, nereikia pamiršti ir baskų komandos lyderio Tornike Šengelijos, vidutiniškai per rungtynes šį sezoną pelnančio 15,8 taško: „Reikia kuo mažiau leisti jam žaisti vienas prieš ieną, kur jis stiprus, gal kažkiek surizikuoti, jei pavyksta. Tų dalykų nesupratome Kaune, tikiuosi įsisavinsime“.

Š. Jasikevičiui su komanda tenka tvarkytis be asistento Dariaus Maskoliūno, kuris šiuo metu eina vyriausiojo Lietuvos vyrų rinktinės trenerio pareigas ir su komanda ruošiasi 2021 metų Europos čempionato atrankos rungtynėms su Belgija ir Čekija. „Kaip pasikeitė darbų pasiskirstymas be jo? Žymiai mažiau garso buvo“, – pusiau juokais nuleido Šaras.

Kitą savaitę, vasario 28 dieną, Kauno klubas žais namie su Milano „Armani“, kuriam atstovauja ir Artūras Gudaitis.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)