Kaip pokalbiuose su draugais

Žodžio kišenėje niekad neieškantis krepšinio ekspertas kiekvieną pirmadienį dalinsis savo įžvalgomis apie karščiausius vietinius ar tarptautinius krepšinio įvykius, dekonstruos pergalių ar pralaimėjimų priežastis, o kur dar Rimo istorijos iš krepšininko ar trenerio karjeros. 



R. Kurtinaitis prisipažįsta – vis tiek jo draugų ratas yra krepšininkai ir susitikę laisvalaikiu jie, žinoma, kalbasi apie krepšinį. Tad sulaukęs pasiūlymo prisidėti prie laidos pagalvojo, o kodėl gi ne, kodėl nepasidalinti tomis mintimis ir su visuomene? Tuo labiau, kad ir jis pats mėgsta klausytis tinklalaidžių apie krepšinį, išgirsti kitų įžvalgas, tad, viliasi, gal kitiems bus įdomios ir jo mintys. „O kaip pavyks, gerai ar ne, įvertins visuomenė“, – sakė jis.



Krepšinio ekspertas tikino pats nesantis labai griežtas nei žaidėjams, nei treneriams – pats puikiai žino, ką tai reiškia. 



„Būna, kartais tiesiog trūksta sportinės sėkmės. Kažkada manęs paklausė, kaip suformuluotum, ko reikia, kad kažkas taptų olimpiniu čempionu. Sakiau, visų pirma, turi būti geras pasiruošimas, antra, tu turi būtent tą dieną būtent tuo metu iššauti 120 proc. savo galimybių, na, ir trečia, labai priklauso nuo sportinės sėkmės. Nes tas kamuolys gali visaip kristi, pažiūrėkite, jei pernai „Žalgiris“ rungtynes laimėdavo paskutiniu metimu plius vienas, tai šiemet visa sportinė sėkmė buvo, sakykime, neigiama. Gyvenime visada yra balansas, negali visą laiką sektis: šiandien tu balne, rytoj po kanopomis – natūralus dalykas“, – kalbėjo R. Kurtinaitis. 



Svarbiausia – būti sąžiningam



R. Kurtinaitis nuolat seka visas krepšinio naujienas, tad šiuo atveju jam jokių papildomų pasiruošimų nereikės. „Net nemėgstu, kad man konkrečius klausimus iš anksto atsiųstų – juk vis tiek esu temoje, tad galima kalbėti ekspromtu“, – sakė jis.



Tad prieš eterį jis visai nesijaudina, kitaip, nei būdavo prieš ar net po rungtynių. „Buvo keli etapai, kaip evoliucija. Būdavo, kai Eurolygoje pralaimėjom rungtynes, tada neužmiegi naktį, paskui su metais vykdavo taip, kad ar laimi, ar pralaimi, vis tiek neužmiegi, nes tos emocijos užvaldžiusios“, – prisiminė jis.



Dabar, prisipažino jis, nors ir turi leidimą eiti į „Žalgirio“ areną, juo nesinaudoja – per daug ten emocijų ir būtinybės su visais bendrauti, tad mieliau stebi rungtynes namuose per televizorių, prireikus – susistabdo, analizuoja derinius, galvoja apie tai, kas gali būti naudinga, jei reikėtų dirbti. 



„O prieš eterį – nėra ko jaudintis. Kai gyvenime žmogus nemeluoji, tai ir nėra problemų – nereikia atsiminti tą tam pamelavai, tą anam, tada susipinsi. O kai viską sakai sąžiningai, viskas paprasta. Kartais aš jeigu kažko nesuprantu, taip ir sakau, kad šitoje temoje nesu stiprus, geriau patylėsiu. Prieš save turi būti sąžiningas ir tiek. Tada vieniems patinka, kitiems netinka, nieko čia nepadarysi – matysime, kaip pavyks“, – kalbėjo R. Kurtinaitis. 



Pasidalins savo patirtimi


Paklaustas, ar laidoje pasidalins savo patirtimi ir ar dar liko nepapasakotų istorijų, R. Kurtinaitis juokėsi, kad turbūt to neįmanoma išpasakoti. 



„Kur čia išpasakosi. Žmogui save realizuoti, sako, vieno gyvenimo yra per mažai – tų dalykų yra. Tik klausimas, sudomini auditoriją ar ne. Prisimenu, kai buvau sporto departamento vadovu, turėdavome tokius bendrus susirinkimus, pavyzdžiui, teko Operos ir baleto teatre dalyvauti tokiame sporto strategijos pristatyme, visos Lietuvos sporto suvažiavime, tai jei tu įdomiai kalbi, tu jauti auditoriją, musė girdi kaip skraido, jei neįdomiai – girdi, kaip kas šnabždasi. Taip ir čia, kalbėsiu, žiūrėsiu, domina žmones ar ne“, – sakė jis.




Greta R. Kurtinaičio bus komentatorius Vaidas Čeponis, jų duetą artimiausią pirmadienį papildys Palangos „Olimpo“ komandos vadovas, žinomas krepšinio ekspertas Jonas Vainauskas.

Laida portale – pirmadienį nuo 11 val., „Delfi TV“ eteryje – 22 val. 30 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)