Po skaudaus pralaimėjimo Kazys Maksvytis netiesiogiai dėl pralaimėjimo kaltę prisiėmė sau.

„Daug dedamųjų šiandien. Trūko ir gynybos, ir puolimo. Manau, rungtynes pralaimėjome kažkur kitur, galbūt pasiruošdami šioms rungtynėms tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Tikiuosi, kad nebus tokių atsipalaidavimų, galbūt pagalvojome, kad bus kaip sviestu patepta.

Galvota, kad „Valencia“ atvyksta pralaimėti, bet taip nėra, kiekviena komanda kovoja dėl pergalės“, – nelinksmai kalbėjo Kauno ekipos vairininkas.

„Aiškinsimės, kodėl taip pralaimėta pirma rungtynių pusė. Per daug dedamųjų, tiek fizika, tiek komunikacija, tiek dėmesys, tiek atskirų žaidėjų forma prieš šias rungtynes.

Dvikovos pradžioje – trys klaidos, kurias ne varžovai išprovokavo, o mes patys padarėme. Šią savaitę blogai padirbėjome, blogai nuteikėme komandą. Tikiuosi, tai vienetinis atvejis ir daugiau tokių blogų rungtynių nebus.

Bet jei tai kartosis, be abejo, tapsime aktyvesni žaidėjų rinkoje“, – tvirtino K. Maksvytis.

Strategas pripažino, kad ženkliai atsiliekant neveikė ir nestandartiniai sprendimai.

„Tas bizūno ir sausainio metodas nepadėjo. Rungtynių pradžia davė toną visam mačui. Skamba banaliai, laimėjome antrą pusę, bet tai nieko nereiškia, nes buvome pernelyg gilioje duobėje“, – kalbėjo žalgiriečių vedlys.

Nors „Žalgiris“ trečio kėlinio antroje pusėje buvo laimėjęs atkarpėlę 9:0, tačiau svečiai gana greitai stabilizavo situaciją savo naudai.

Anot stratego, tai lėmė serija komandos taktinių ir žaidėjų asmeninių klaidų.

„Pralaimėjome mūsų lentynos komandai, dideliu skirtumu, iššvaistytas namų pranašumas, kaina nemaža“, – pripažino K. Maksvytis.


Statistika

„Žalgiris“ lapkričio 2 d. ketvirtadienį namuose priims Vilerbano ASVEL krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)