Eurolygos vicečempionai antradienį svečiams su kaupu pademonstravo visą savo potencialą, o kauniečiai į jį atsakyti pajėgė tik pusantro kėlinio.

„Turime prisiimti atsakomybę, ypač – aš. Dėl to, kad nepriverčiau žaidėjų suprasti, jog šiandien daugiausiai lems fizinis kontaktas, kuriuo „Fenerbahče“ mus tikrai pranoko. Momentais ne iki galo išaiškinome, kur ir kaip galima juos nubausti. Turime 48 valandas padaryti tą darbą geriau“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Rungtynės prasidėjo 5 Aarono White'o taškais iš eilės, tačiau tuomet „Fenerbahče“ užsmaugė svečių puolimą ir išlaikė jį „tuščią“ 4 minutes.

Bet jokio pranašumo Turkijos ekipa nesusikūrė, nes kauniečiai dar ilgiau neleido varžovams pelnyti taškų. O po Lietuvos atstovų spurto 8:0 iš pykčio vos nesprogęs Željko Obradovičius turėjo duoti pylos saviškiams per minutės pertraukėlę.

Po pirmo kėlinio, kurį geltoni ir juodi laimėjo 15:13, atėjo eilė „girgždėti“ ir Š. Jasikevičiaus nervams – treneris buvo apramintas technine pražanga.

Aikštėje įtampos buvo dar daugiau: abiem komandoms atakuoti dažnai tekdavo paskutinėmis sekundėmis metant „per rankas“, nes geresnių progų niekas neleisdavo susikurti, o rezultatas švieslentėje mainėsi vėžlio žingsniu.

Vis dėlto „Fenerbahče“ turi žmogų, galintį pralįsti ir pro rakto skylutę – savo stichijoje pasijutęs Nikola Kaliničius pradėjo šeimininkams pamažu krautis persvarą. O kai įsijungė toliašaudžiai pabūklai – dukart pataikė Bobby Dixonas ir sykį – Marko Guduričius, turkų pranašumas žaibiškai pasiekė 17 taškų – 38:21.


Daug pasako faktas, kad antrą kėlinio pusę rezultatu 2:15 pralaimėję žalgiriečiai iki pertraukos dvitaškius (5/18, 28 proc.) metė dvigubai prasčiau nei „Fenerbahče“ – tritaškius (6/10, 60 proc.).

Vien Kauno ekipos lyderis Brandonas Daviesas nepataikė visus visus keturis kartus ir vienintelį savo taškelį pelnė nuo baudų metimų linijos.

Po pertraukos bendras rezultatyvumas vėl grįžo prie pirmo kėlinio štilio, kuris jau buvo palankus Ž. Obradovičiaus auklėtiniams. Š. Jasikevičius bandė keisti įvykių tėkmę „žemindamas“ penketą aikštėje ar bandydamas užklupti priešininkus spaudimu nuo galinės linijos, bet jokių vaisių tai nenunokino.

Vietoje to skirtumas tarp komandų toliau augo, kol buvo užfiksuotas finalinės sirenos ties skaičiais 43:76. Š. Jasikevičius į juos žvelgė akmeniniu veidu.


„Žalgiriui“ tai buvo nerezultatyviausia dvikova per visą modernios Eurolygos istoriją. Iki šiol mažiausiai taškų kauniečiai buvo pelnę 2015 metais prieš Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) – 50.

O 33 taškai, kuriais pralaimėta „Fenerbahče“, yra didžiausia nesėkmė šiame sezone.

„Manau, šita komanda prieš tai įrodė turinti charakterį. O rekordai ir antirekordai visą laiką keisis. Žiūrėsime su žaidėjais vaizdo įrašus, bet nemanau, kad jie kažkuo labai skirsis nuo tų, kuriuos rodėme prieš šias rungtynes. Pasikartosiu: turime 48 valandas pakeisti savo veidą ir vėl atrasti, kas būna tarp dviejų kojų“, – apie akį rėžiančius skaičius atsiliepė Š. Jasikevičius.

– B. Daviesas, Antanas Kavaliauskas, Deonas Thompsonas – visi žaidė „į minusą“. Ką tokio „Fenerbahče“ padarė gindamasi? – po rungtynių paklausėme „Žalgirio“ vairininko

– Jie laikėsi savo taisyklių. O mes, treneriai, turbūt nesugebėjome įrodyti, išaiškinti, kaip galime juos atakuoti ir kokiu intensyvumu reikia žaisti atkrintamosiose varžybose. Bandysime tai padaryti geriau.

– Dažnai net nepavykdavo įvesti kamuolio į baudos aikštelę.

– Manau, tai varžovų gynybos nuopelnas. Bet žaidžia dvi komandos. Panašių problemų jau turėjome, kai čia žaidėme reguliariajame sezone. Rodėme tą vaizdo įrašą, bet vėl užlipome ant to paties grėblio. Turime 48 valandas atsigauti ir suprasti, kad tikrai yra vietų, kur galima nubausti „Fenerbahče“. Kalbant sąžiningai, nemanau, kad mes daug ką keisime, kaip ir jie turbūt nieko daug nekeis. Bet mano žaidėjai turi priimti geresnius sprendimus.

– Žaidėjai kalbėjo, kad jiems buvo sunku suprasti, kiek galima sau leisti atletiškumo – pirmame kėlinyje teisėjai viską fiksavo, antrame – lyg ir ne.

– Per daug didelis rezultato skirtumas, kad atiduočiau savo pinigus kalbėdamas apie teisėjus.

– Kiek intensyvumo pridėjo „Fenerbahče“ lyginant su reguliariu sezonu?

– Jie visada intensyvūs, pasiruošę. Todėl labai svarbu detalės, svarbu deramai paruošti kiekvieną ataką. Jeigu to nepadarai, jie tuoj pat išstumia tave iš pozicijų. Jei atvirai, daug to, apie ką perspėjome, vis dėlto įvyko. Žiūrėsime su žaidėjais vaizdo įrašus, bet nemanau, kad jie kažkuo labai skirsis nuo tų, kuriuos rodėme prieš šias rungtynes. Pasikartosiu: turime 48 valandas pakeisti savo veidą ir vėl atrasti, kas būna tarp dviejų kojų.

– Iki antro kėlinio vidurio laikėtės dėl solidžios gynybos, bet tuomet ir ji sugriuvo. Kas nepavyko?

– Sunku pasakyti. Deja, prieš mus yra komanda, kuri labai moka nubausti už klaidas. Dėl to kiekvienas žaidėjas privalo būti labai susikaupęs 40 minučių, kiekvienas turi įnešti savo indėlį.

Man labai gaila dėl to, kad turėjome begalę laiko pasiruošti šiam mačui. Tris ar keturias dienas, kas šioje sezono stadijoje yra labai retas atvejis. Kai kuriose situacijose mes nesupratome, ką dirbome. Leidome varžovams veržtis į stipriąsias puses ar panašiai, nesupratome, kaip reikia gintis ar atakuoti. O kai pavykdavo kažką susikurti, deja, dar ir nepataikydavome.

– 43 taškai – klubo antirekordas. Ar tai gali atsiliepti komandos psichologinei būsenai šioje serijoje?

– Manau, šita komanda prieš tai įrodė turinti charakterį. O rekordai ir antirekordai visą laiką keisis.

„Žalgiriui“ antradienį vis dar nepadėjo į Stambulą su komandos draugais atvykęs kapitonas Paulius Jankūnas, „Fenerbahče“ vertėsi be vidurio puolėjo Joffrey Lauvergne'o.

Pilnose per 13 tūkst. žiūrovų talpinančiose „Ulker Sports“ arenos tribūnose buvo ir ypatingų svečių – keletas klubo futbolininkų, buvęs „Fenerbahče“ krepšininkas Bogdanas Bogdanovičius, dabar rungtyniaujantis Sakramento „Kings“ klube, Turkijos krepšinio legenda Ibrahimas Kutluay.

Antroji ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių dvikova su „Fenerbahče“ laukia ketvirtadienį, nuo 20.45 val.

Primename, kad reguliariajame sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

Šio sezono tarpusavio dvikovose iki šiol abusyk pranašesni buvo Ž. Obradovičiaus auklėtiniai, Kaune laimėję tik po spurto rungtynių pabaigoje rezultatu 82:75, o Stambule sutvarkę reikalus kur kas lengviau 78:61.

Prieš metus komandos susitiko Eurolygos pusfinalyje Belgrade (Serbija) – 76:67 nugalėjusi „Fenerbahče“ tuomet tapo vicečempione, „Žalgiris“ finišavo trečias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (333)