„Tai buvo tipiška TOP-16 etapo pradžia – abi komandos jautė pirmų rungtynių svarbą.

Manau, mes esame labiau patyrę ir tai įrodėme pirmoje rungtynių pusėje. Tačiau „Žalgiris“ sugebėjo atsitiesti ir puikiai sužaidė trečią kėlinį. Visgi lemiame kėlinyje mes pagerinome gynybą ir sugebėjome išlaikyti persvarą. To mums pakako.

Kalbant apie S. Weemsą džiaugiuosi, kad mums pavyko jį sustabdyti ir „išjungti“ iš žaidimo. Tai labai talentingas, vienas geriausių Eurolygos žaidėjų. Sustabdyti S. Weemsą ir buvo mūsų pagrindinė užduotis. Taip pat daug dėmesio skyrėme Marko Popovičiui. Pirmoje rungtynių pusėje pavyko jį stabdyti, tačiau antroje susitikimo dalyje kroatas parodė savo meistriškumą. Bet kokiu atveju džiaugiuosi nuveiktu darbu ir pergalingu startu“, - teigė „Maccabi“ strategas Davidas Blattas.

„Savo komandoje mes turime daug talentų, tačiau vien talentu rungtynių nelaimėsi. Prastai gynėmės pirmoje rungtynių pusėje ir „Maccabi“ įgavo pasitikėjimą. Tokio lygio komandai ir taip užtenka pasitikėjimo savo jėgomis.

Ketvirtajame kėlinyje buvo momentų, kai rungtynės galėjo pasisukti mums naudinga linkme, tačiau persilaužimo pasiekti nepavyko. Varžovai po mūsų krepšiu atkovojo net 11 kamuolių. Taip pat kai kurie atsarginiai žaidėjai, įėję į aikštelę, neparodė tokio žaidimo, kokio tikėjausi. Manau, kad tiesiog pritrūko koncentracijos.

TOP-16 etape turi būti maksimaliai susikoncentravęs visas 40 min. Deja, šiandien to nebuvo. Geras dalykas tas, kad kovojome iki pat rungtynių pabaigos. Toks požiūris turi būti ir kitose rungtynėse“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ vyriausias treneris Aleksandras Trifunovičius.

S. Weemsas ketvirtadienio rungtynėse per beveik 29 min. pelnė vos 2 taškus (1/4 dvitaškių, 0/4 tritaškių) bei surinko -8 naudingumo balus. Tai pats blogiausias rodiklis iš visų ketvirtadienio rungtynėse aikštėje pasirodžiusių krepšininkų.

„S. Weemsui šiandien buvo tiesiog ta diena, kai viskas buvo ne taip, kaip jis norėjo. „Maccabi“ paruošė specialų gynybos planą prieš jį. Tačiau Sonny yra jaunas žaidėjas. Pastaruoju metu jis žaidė puikiai, sulaukė daug dėmesio. Iš dalies ir pats Sonny save „išjungė“ iš žaidimo. Tai bus jam pamoka“, - teigė A. Trifunovičius.

„Kaip treneris sakė, laimėję šias rungtynes, galėjome eiti lengvesniu keliu, dabar teks žengti sunkesniuoju. Nieko nepadarysi – pritrūko vieno atkovoto kamuolio, vieno taiklaus metimo... Viskas susideda iš svarbių smulkmenų. Reikia žiūrėti į priekį ir ruoštis kitoms rungtynėms“, - teigė Dainius Šalenga.

„Prastai pradėjome rungtynes. Sunku pasakyti, kas nutiko. Į aikštę išėjome išsigandę ir rungtynes praktiškai pralaimėjome jau pirmoje rungtynių pusėje, kai į savo krepšį praleidome 48 taškus“, - pastebėjo Mantas Kalnietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją