Tačiau šį pranašumą reiks įrodyti ne kalbomis, o žaidimu aikštėje.

Trenerio iš Serbijos teigimu, „Lietuvos rytas“ prilygsta Eurolygos komandoms, todėl šeštadienio rungtynėse bus svarbus kiekvieno žalgiriečio indėlis.

„Kai pradėjau treniruoti „Žalgirį“, man rūpėjo tik mano komandos žaidimas. Šiuo metu esame neblogos formos, todėl turime laiko šiek tiek geriau paanalizuoti ir oponentus. „Lietuvos rytas“ priklauso tai kategorijai komandų, su kuria žaidžiant visi turi jausti malonumą. Kiekvienas žaidėjas turi stengtis sužaisti kuo geriau. Jie - Eurolygos lygio komanda. Klubas suburtas ruošiant jį dalyvavimui Eurolygoje, tik aplinkybės susiklostė kiek nepalankiai“, - kalbėjo serbas.

A. Trifunovičius taip pat teigė, kad nesureikšmina rungtynių prieš savo buvusią ekipą.

„Nejaučiu nieko ypatingo, kad žaisiu prieš klubą, kuriam kažkada vadovavau. Tai buvo dalis mano karjeros, dalis mano darbo. Mėgausiuosi tokiomis rungtynėmis“, - teigė treneris.

Į „Žalgirį“ sugrįžęs Dainius Šalenga neslėpė, kad Kauno klubą būtų galima laikyti dvikovos favoritu, tačiau žalgirietis pabrėžė, kad kiekvienos rungtynės yra skirtingos, o pranašumą teks įrodyti aikštėje.

„Mūsų dvikovose labai daug lemia kiekvieno žaidėjo mikrodvikovos. Žaidėjai, treneriai žino vieni kitų žaidimo sistemas, todėl svarbios mikrodvikovos visose pozicijose. (...). Taip pat dažnai mūsų dvikovose „iššauna“ kai kurie žaidėjai. Buvo, kad puikiai sužaisdavo Steponas Babrauskas ar kiti žaidėjai. Pagal žaidėjų sudėtį „Žalgirį“ gal ir būtų galima laikyti favoritu, bet varžybos prasideda rezultatui esant 0:0. Kiekvienos rungtynės – vis kita istorija. Laimi tas, kas tą dieną geriau sužaidžia. Be to, jie žaidžia namuose, žaidžia agresyviai, bet važiuojame laimėti“, - kalbėjo D. Šalenga.

Šeštadienį taip pat bus įdomi dviejų Lietuvos rinktinės vidurio puolėjų – Roberto Javtoko ir Jono Valančiūno – mikrodvikova. Tačiau R. Javtokas teigė, kad svarbus bus galutinis rungtynių rezultatas, o ne atskirų žaidėjų pasirodymai.

„Man asmeniškai tai nėra labai svarbu. Aišku, nesinori, kad jis man įmestų 30 taškų. Žinote, žaidžia komanda, o ne vienas prieš vieną. Yra daug niuansų. Jis gali įmesti daugiau taškų ar mažiau, bet vis tiek laimingesnis bus tas, kurio komanda laimės“, - teigė R. Javtokas.

Lažybininkų prognozė: pirmą grandų akistatą sunkiai laimės „Žalgiris“

LKL vicečempionai „Lietuvos ryto“ krepšininkai šį sezoną šalies pirmenybėse jau sužaidė 12 susitikimų ir iškovojo 11 pergalių, o nugalėtojų titulą ginantys kauniečiai yra vieninteliai, kurie šį sezoną dar nepatyrė pralaimėjimo ir savo sąskaitoje turi 8 pergales.

Prieš pirmas Lietuvos grandų rungtynes tradiciškai kyla ažiotažas, ekipų treneriai dalina interviu ir žada aršią kovą, abiejuose komandose yra krepšininkų, kurie gali neišbėgti į aikštelę dėl ligų ar traumų.

Viena didžiausių Baltijos šalyse lažybų bendrovė prognozuoja sudėtingą „Žalgirio“ pergalę. Tikimybė, jog LKL čempionai į Kauną grįš laimėję susitikimą – 55 proc.

Lažybininkai spėja, jog mačas turėtų būti gana rezultatyvus (abi ekipos turėtų surinkti iš viso 155 taškus), o nugalėtojas spręsis tik susitikimo pabaigoje. Žalgiriečiai turėtų laimėti dvikovą 3-4 taškų skirtumu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją