Didžiąją Eurolygos susitikimo dalį Gastono Medecino sporto centro salėje prieš „Monaco“ (11/5) ekipą pirmavęs „Žalgiris“ užstrigo ketvirtajame kėlinyje ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą 82:84.

„Liūdnas pralaimėjimas. Švelniai pasakius, pergalę paleidome iš savo rankų. Didžiąją rungtynių dalį kontroliavome jų eigą, bet reikalai kažkiek pasikeitė ketvirtame kėlinyje. Abi ekipos buvo vertos pergalės, bet laimėjo viena – gaila, kad ji ne mūsų”, – po susitikimo apgailestavo kauniečių vedlys.

„Gynyboje ėmėme praleisti “lengvus taškus”. Tiek tritaškius, tiek prasiveržimus, kurie labai kirto per mūsų pasitikėjimą. Varžovų pusėje buvo ir sėkmės faktorius, kai jie pagavo niekieno kamuolį ir įmetė iš po krepšio.

Ir puolime vyko tas pats, statiškai įžaidinėjome kamuolį ir svarbios atkarpos metu padarėme 6 klaidas. Apskritai visų rungtynių metu darėme žioplas klaidas priimant kamuolį – kokius 4-5 kartus. Ir susitikimo pabaigoje tai mums kainavo pergalę“, – nesėkmės priežastis vardijo K. Maksvytis.

„Žalgirio“ krepšininkams priklausė teisė rengti paskutinę rungtynių ataką, bet ji nebuvo sėkminga. Edgaras Ulanovas ilgai nesiskyrė su kamuoliu, nerado būdų jo perduoti įžaidėjui Keenanui Evansui ir galų gale pabandė sužaisti su po krepšiu atsidūrusiu Tomu Dimša. Visgi šis kamuolį priėmė nepatogioje pozicijoje, atmetė jį prie tritaškio stovėjusiam Rolandui Šmitui, tačiau latvio tritaškis buvo ir netaiklus, ir atliktas šiek tiek per vėlai.

„Neturėjome minutės pertraukėlės, bet buvo nurodyta, kokį derinį turime žaisti. Krepšininkai sustojo į vietas, bet Keenanas neprisiėmė kamuolio,o tada vyko improvizacija – Edgaras varėsi, perdavė kamuolį ir patys matėte, kas išėjo. Na, nebuvo labai vykusi ta paskutinė ataka“, – pripažino treneris.

„Žalgirio“ lyderis K. Evansas pelnė 17 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, bet ant parketo amerikiečiui teko praleisti net 34 min. Tai lėmė ir dėl traumų praretėjusios komandos gynėjų grandies situacija – nežaidė Lukas Lekavičius su Mantu Kalniečiu, o dar pirmame kėlinyje čiurną susižeidė ir iš rikiuotės iškrito vos 4 min. sužaidęs Dovydas Giedraitis.

„Be abejo, mus kažkiek iš vėžių išmušė Dovydo trauma – jis pabandė, bet negalėjo tęsti rungtynių. Vis tiek jis ir gynyboje nuima kelias minutes, ir puolime duoda pailsėti. Žinoma, Keenanas pavargo. Jį ir puolime nustūminėjo, neleido priimti kamuolio, jis ir pats kažkiek įsivėlė į tą kovą. Sunku žaisti 34 minutes”, – pripažino K. Maksvytis.

Nusivylęs mačo atomazga buvo ir pats K. Evansas.

„Nėra ką kaltinti, pralaimėjome patys, išleidome pergalę, neišlaikėme koncentracijos. Gaila, kad paskutinė ataka buvo tokia, kokia buvo, bet reikia iš to pasimokyti“, – tikino amerikietis, pripažinęs, kad žaisti daugiau nei pusvalandį buvo varginanti patirtis.

Anot trenerio, iki nelemto ketvirto kėlinio vidurio komandos žaidimas jį tenkino.

„Pelnėme taškus, laikėmės savo plano, atėmėme iš jų stipriąsias savybes žaidžiant vienas prieš vieną. Dėl to ir gaila, nes buvome gerame tonuse ir, galima sakyti, kontroliavome rungtynes“, – teigė jis.

Žalgiriečiams pavyko sustabdyti varžovų lyderį Mike'ą Jamesą, greitai prisirinkusį pražangų ir pelniusį vos 2 taškus, tačiau iniciatyvos lemiamu momentu ėmėsi kiti žaidėjai – Elie Okobo, Yakuba Ouattara.

„Šventa vieta tuščia nebūna. Tai yra stipri komanda, kiti žaidėjai pakeičia lyderį ir šį kartą tai įvyko“, – nedaugdžodžiavo „Žalgirio“ treneris.

"Monaco" - "Žalgiris". Rungtynių statistika

„Grįžtant į praeitį, kiek prisimenu, visas lygias rungtynes, kurių pabaigoje reikėjo apsiginti, mes laimėjome. Beveik visas, kuriose reikėjo užpulti, pralaimėjome. Reikėjo geriau įžaisti kamuolį ir susikurti geresnį metimą“, – trumpai situaciją apibendrino K. Maksvytis.

Naujuosius metus Kauno „Žalgiris“ pasitiks sausio 5 dienos rungtynėmis namie su Stambulo „Fenerbahče“, o „Monaco“ tą pačią dieną Belgrade susigrums su vietos „Partizan“.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)